Petnaesta županijska smotra učeničkih zadruga KZŽ održana je u petak, 1. lipnja u Gornjoj Stubici. Domaćin ovogodišnje smotre, na kojoj je sudjelovalo dvadeset zadruga, bila je Osnovna škola Matije Gupca. Učenička zadruga Plavi trnac iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok ponovno je osvojila drugo mjesto i plasman na državnu smotru učeničkih zadruga koja će se u listopadu održati u Vinkovcima.

Štandove, na kojima su učenici predstavljali svoje proizvode – od raznih ukrasnih do uporabnih predmeta, modnih dodataka, prehrambenih proizvoda, suvenira, obišlo je povjerenstvo čije su članice Brankica Zbanatski, Ivanka Jagečić i Štefanija Boltek. Povjerenstvo je ocjenjivalo ustroj i razvijenost zadruge, aktivnost i inovativnost. Proizvod mora zadovoljavati sve kriterije svakog profesionalnog proizvoda koji se negdje izlaže – mora imati deklaraciju, zadovoljavati estetske kriterije i treba imati istaknuti logo. Svaka zadruga mora imati financijsko izvješće i izvješće o radu zadruge, katalog proizvoda i cjenik. Osim povjerenstva, u kategoriji estetskog izgleda i praktičnog rada, zadruge ocjenjuju jedna drugu. Na kraju se zbrajaju bodovi.

Na državnu smotru, koja će se održati u listopadu u Vinkovcima, iz naše županije odlaze četiri učeničke zadruge: Zajček iz Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda, Plavi trnac iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Božićnica iz OŠ Josipa Broza Tita Kumrovec i Učenička zadruga Matije Gupca iz OŠ Matije Gupca Gornja Stubica.

Prethodni članakGod of War – dinamična priča o povezanosti oca i sina
Sljedeći članakIndustrijski dizajn – od ideje do konačnog proizvoda
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.