God of War nova je videoigra za PlayStation 4 konzolu u istoimenom serijalu koja pokazuje drugu Kratosovu stranu u borbi s novim načinom života. Razvio ju je Santa Monica Studio, a izdao Sony ove godine. Ovo je četvrti nastavak u serijalu i nazivaju ga najboljim izdanjem do sada. U prethodnom nastavku Kratos ubija svoga oca Zeusa, a sada nailazi na probleme poput očinstva i sukobljavanja s nordijskim bogovima koji se po prvi puta pojavljuju u ovom serijalu.

Kao mentor i zaštitnik sinu Autreusu koji je odlučan zaslužiti njegovo poštovanje, Kratos je suočen s neočekivanom prilikom da svlada bijes koji ga je dugo definirao. Pritom se njegov sin muči s tajnama svojeg oca što ga usporava u napretku. U početku saznajemo da je Kratosova sudbina odnijeti pepeo svoje žene na najviši vrh svih devet svjetova te da naučiti Atreusa kako da preživi u tom surovom svijetu gdje bogovi ne mare previše za bilo koga osim za sebe. U odnosu na zadnji nastavak, koji je izašao prije više od osam godina, u igri se vidi velik napredak – od priče do uvođenja novih likova poput bogova Thora, Odina, Freye i mnogih drugih. Kratosu po prvi put glas posuđuje Christopher Judge, navodno najbolji glas za Kratosa, dok Atreusu glas daje Sunny Suljić. Sunny je u ovom nastavku odradio dobar posao pokazavši svoju vještinu u Atreusovim promjenama ponašanja – od sreće do poremećenosti.

Ova igra je savršen nastavak i potencijalno završetak Kratosovog života kakvog je imao do sada. God of War je odličan izbor za sve koji traže kvalitetnu priču i razvijeni sustav napretka s daškom RPG-a.

Napisao: Petar Capan, 3.MT, izvor slike: Sony/PS4

Prethodni članakSadnja školskog voćnjaka u budućem SmART KVARTu
Sljedeći članakUčenička zadruga “Plavi trnac” predložena za državnu smotru
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

2 KOMENTARA

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.