Jedan od glavnih ciljeva kampanja Zelene čistke je osvješćivanje pravilnog odnosa prema okolišu te odgoj i obrazovanje za isti. U četvrtak, 26. travnja 2018. u našoj školi provodila se akcija pod nazivom Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš (u sklopu akcije Let’s Clean Up Europe) po vodstvom koordinatorica, voditeljice smjene Andreje Hozmec i profesorice biologije Ane Maslać.

U akciji su sudjelovali odabrani učenici iz svih razreda naše škole, volonteri, članovi školske zadruge, a pridružili su im se i profesori, knjižničarka, pedagoginja i ravnateljica.
Od 12.30 marljivo su čistili prostor prilaza škole i školskog dvorišta od papira, plastičnog i ostalog otpada. Dio učenika bio je zadužen za sadnju ukrasnih sadnica u školskom dvorištu te uređivanja i pripremanje dijela školskog vrta za sijanje nove trave. Učenicima su osigurane jednokratne rukavice, alat i vreće za smeće. Svakako treba istaknuti veliku pohvalu za marljivost i volju koju su iskazali tijekom jučerašnje akcije.

Taj dan su i učenici prvih razreda grafičkih i medijskih tehničara na satovima biologije izrađivali plakate o danu planete Zemlje i obnovljivim izvorima energije koji su izloženi na panoima. Od 24. do 26. 4. učenici su na svojoj praktičnoj nastavi izrađivali nove kutije za prikupljanje papirnatog i plastičnog otpada za naš školski prostor te se nadamo da će učenici na taj način posvetiti više pažnje odvajanju otpada. Škole su kao obrazovne i odgojne ustanove ključni saveznici čistog okoliša te kroz ovakve i slične akcije razvijaju ekološku svijest mladih ljudi koje ćemo jednog dana poslati kroz vrata naše škole u svijet.
Jučerašnja akcija je pokazala kako marljive ruke i puno dobre volje uz predivno vrijeme mogu učiniti djelić okoliša naše škole opet čistim.

Prethodni članakMarija Grden – prvonagrađena u natječaju Europa u školi
Sljedeći članakŠudigovci na državnom natjecanju iz grafičkih tehnologija i audio-vizualnog oblikovanja
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.