Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska u školskoj godini 2017./2018. 24. puta organizira natjecanje Europa u školi na razini Republike Hrvatske. Međunarodni odbor Europe u školi donio je odluku da se ovogodišnje natjecanje održi pod naslovom: Razmisli – što čini Europu? (Europska godina kulturne baštine 2018.)

Hrvatski nacionalni odbor natjecanja Europa u školi razradio je teme za nacionalno natjecanje po izričajima i dobnim skupinama. Svečanost dodjele nagrada kao i svake godine biti će upriličena u Europskom domu Zagreb u sklopu proslave Dana Europe – 9. svibnja. Među brojnim radovima koji su pristigli iz cijele Hrvatske, u kategoriji srednjih škola za likovni izričaj Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok ponovno je kao i prošle godine osvojila prvo mjesto u kategoriji dobne skupine od 18. do 21. godine starosti.

Ove godine prvonagrađena učenica je Marija Grden (4.d) čija je mentorica dr. art. Mirjana Smolić, a tema plakata bila je Zidine europskih dvoraca sanjaju san o budućnosti.

Prethodni članakTerenska nastava u Bečkoj Albertini i Kunsthausu
Sljedeći članakOdržana akcija Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.