U sklopu Tjedna glazbe za mlade, dana 9. travnja 2018., u predvorju velike dvorane Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, otvorena je izložba Impresionizam Claudea Debussyja.

Od ukupno pristiglih 979 radova iz 17 županija i 44 pripadajuća grada, ocjenjivački sud na čelu s predsjednicom Biserkom Rauter Plančić, povjesničarkom umjetnosti, ponovno je odabrao i nagradio radove naših učenika.

Treća nagrada dodijeljena je učenici Evi Novak iz 3.Di razreda (mentor: Aleksandra Mašić Tumpa) uz obrazloženje predsjednice ocjenjivačkog suda Rauter Plančić: “… Slika je inspirirana ranim Debussyjevim klavirskim djelom Rêverie, a izvedena je kombiniranom tehnikom na kartonu. Primjer je sjetno uravnotežene kompozicije tamnih i svijetlih mrlja ružičastih i plavih tonova s više meditativnim, nego gestualnim predznakom apstraktnog izraza. Baš kao i skladateljevo Sanjarenje za klavir i solo, i Evina slika ponire i budi s rafinmanom koji iznenađuje.“

Na izložbi su također izloženi i radovi učenica Marije Matok, 4.do (mentor: Aleksandra Mašić Tumpa), Julijane Guntner, 2.dg, Tajane Hamin, 2.dg, Ane Potočki, 2.dg i Magdalene Prskalo, 2.dg, sve četiri pod vodstvom mentorice Carmen Bačura Potočić.

Prethodni članakStručni posjet Grafičkom zavodu Hrvatske
Sljedeći članakRecenzija Tabule nove objavljena na portalu Srednja.hr
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.