U sklopu Tjedna glazbe za mlade, dana 9. travnja 2018., u predvorju velike dvorane Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, otvorena je izložba Impresionizam Claudea Debussyja.

Od ukupno pristiglih 979 radova iz 17 županija i 44 pripadajuća grada, ocjenjivački sud na čelu s predsjednicom Biserkom Rauter Plančić, povjesničarkom umjetnosti, ponovno je odabrao i nagradio radove naših učenika.

Treća nagrada dodijeljena je učenici Evi Novak iz 3.Di razreda (mentor: Aleksandra Mašić Tumpa) uz obrazloženje predsjednice ocjenjivačkog suda Rauter Plančić: “… Slika je inspirirana ranim Debussyjevim klavirskim djelom Rêverie, a izvedena je kombiniranom tehnikom na kartonu. Primjer je sjetno uravnotežene kompozicije tamnih i svijetlih mrlja ružičastih i plavih tonova s više meditativnim, nego gestualnim predznakom apstraktnog izraza. Baš kao i skladateljevo Sanjarenje za klavir i solo, i Evina slika ponire i budi s rafinmanom koji iznenađuje.“

Na izložbi su također izloženi i radovi učenica Marije Matok, 4.do (mentor: Aleksandra Mašić Tumpa), Julijane Guntner, 2.dg, Tajane Hamin, 2.dg, Ane Potočki, 2.dg i Magdalene Prskalo, 2.dg, sve četiri pod vodstvom mentorice Carmen Bačura Potočić.

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.