Učenici 3.wd i 3.mt razreda Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok u sklopu organizirane terenske nastave posjetili su 6. ožujka 2018. godine Hrvatsku radioteleviziju te multimedijsku izložbu Nikola Tesla – Mind from the future.

Na HRT-u su uz pratnju nastavnica i nastavnika iz stručnih predmeta obilazili radijske i televizijske studije te imali priliku upoznati stručne osobe iz područja njihovog zanimanja tijekom aktivnog rada na profesionalnim projektima – redatelje, majstore rasvjete, kamermane, tehničare, dizajnere, voditelje, scenske radnike, asistente i mnoge druge.

Vrlo zanimljivi i inspirativni kustosi multimedijske izložbe Nikola Tesla – Mind from the future na zanimljiv su način približili život i djelo Nikole Tesle. Čuli smo i poneku pikanteriju iz života ovog velikog izumitelja kao što je činjenica da je imao vrlo skupocjene osobne predmete koje je dobio od sponzora te se družio s vrlo poznatim osobama tadašnjeg vremena. Ipak, postava izložbe nas je posebno oduševila s obzirom da je zamišljena kao umjetnički, a ne suhoparni tehnički postav Teslinih izuma.

ŠUDIGOvci na HRT-u i izložbi posvećenoj Nikoli Tesli / Google Photos
Prethodni članakProfesorica Barbara Hanjilec u Walesu
Sljedeći članakTerenska nastava u Rijeci i Opatiji
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.