Direktor tvrtke Birotehnik d.o.o. gospodin Mario Fiket i ravnateljica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok Božica Šarić potpisali su ugovor o suradnji prema kojem se definira i usustavljuje mogućnost realizacije praktične  nastave za učenike, stipendiranje učenika škole, donacija u cilju potpore djelatnosti te  suradnja u prezentaciji grafičke djelatnosti. U svojoj praksi poslovanja Birotehnik d.o.o. stipendirat će učenike tijekom njihovog obrazovanja i osigurati im posao po završetku školovanja. Izraziti interes i motiviranost na praktičnoj nastavi pokazao je učenik Danijel Burić (2. razred grafičara), tako da su u srijedu, 7. veljače 2018. godine, direktor Birotehnika, roditelji te učenik potpisali ugovor o stipendiranju, a tvrtka se obvezala osigurati učeniku radno mjesto nakon školovanja.

Upravo s tiskarom Birotehnik d.o.o. iz Oroslavja, Škola ostvaruje suradnju duži niz godina koja omogućava učenicima izvođenje praktične nastave tijekom školske godine te ljetnih praznika. Učenici koji obavljaju praksu u Birotehniku, najčešće nakon školovanja imaju i  osigurano radno mjesto u toj tiskari.

Reforma strukovnog obrazovanja jedan je od prioriteta koje je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak istaknula za svoj mandat. Razvoj strukovnih škola i obrazovnih programa kroz poboljšanje prostornih, materijalnih i kadrovskih uvjeta naglašava i mogućnost realizacije učenja temeljenog na radu, a u skladu s potrebama tržišta rada na lokalnoj i regionalnoj razini. Samo tako stvorit će se uvjeti za jačanje kvalitetnog strukovnog obrazovanja, a time i učeničkih izlazećih kompetencija potrebnih za tržište rada.

Na tragu toga, Škola je iskoristila postojeće gospodarske mogućnosti kako bi ojačala svoje strukovne programe u sektoru grafičke tehnologije i to za grafičare pripreme, dorade, tiska i grafičke tehničare. Jasnije je definirala potrebe i uspostavila suradnju između obrazovanja i realnog sektora. Kako bi  podigla svoje razvojne kapacitete i promovirala zanimanja u tom sektoru, Škola je ostvarila kvalitetnu suradnju s lokalnim partnerstvima. Svi se slažu da u gospodarstvu i u obrazovnom sustavu trebaju izvjesne promjene, a da su one moguće dokazuje i ovaj primjer društveno odgovornog poslovanja menadžmenta.

Prethodni članakPravobraniteljica za djecu posjetila ŠUDIGO
Sljedeći članakOdržano školsko natjecanje iz multimedije i web dizajna
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.