U Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok 8. i 9. veljače 2018. godine održalo se školsko natjecanje iz obrazovnog sektora grafička tehnologija i audiovizualne tehnologije. Ove godine učenici su se natjecali u dva područja: multimedija i web dizajn.

Iz područja multimedije provedeno je natjecanje u segmentu radija. Vrsta rada definirala se kao radio reportaža na temu Snijeg – radost ili smetnja. Na natjecanje se prijavilo 10 učenika koji su bili podijeljeni u pet timova po dvoje učenika. Učenici su radio reportažu trebali realizirati kroz šest školskih sata u tri faze (priprema koncepta, snimanje te montaža) pritom pazeći na tehnički, dramaturški te glazbeni aspekt priloga. Nakon završetka natjecanja, finalne radove učenika poslušali su članovi povjerenstva u sastavu: Tamara Bilankov – predsjednica, Maja Maslov – članica i Božica Šarić – članica, koje su donijele odluku da su učenice Magdalena Janđel iz 4. razreda medijskih tehničara te Petra Sokolić iz 3. razreda medijskih tehničara napravile najbolju radio reportažu pod nazivom Pričaonica – pričaj sve što znaš te da će one predstavljati ŠUDIGO na državnom natjecanju, koje će se održati od 25. do 27. travnja 2018. u Školi za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split. Mentorica učenica je nastavnica stručnih predmeta Marina Kanceljak Buhin.

U području web dizajna sudjelovalo je osmero učenika, a najbolji je bio Dino Dolovčak, učenik 3.WD razreda, koji je ostvario 38 od 40 bodova, čime se izravno plasirao na državno natjecanje. Natjecanje se sastojalo od tri zadatka kojima se provjeravalo razumijevanje strukture i oblikovanja web stranica (HTML5 i CSS3), izradba responzivne navigacije te ugradnja i prilagodba multimedijskih sadržaja korištenjem JavaScripta. Rezultate su vrjednovali članovi povjerenstva – nastavnici Borjan Komarica i Davorka Frgec Vrančić. Mentor učeniku je nastavnik Krešimir Varga.

Čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali na natjecanju, a Dini, Magdaleni i Petri želimo sreću na državnom natjecanju.

Prethodni članakPrimjer dobre prakse u sektoru grafičke tehnologije
Sljedeći članakŠUDIGO ponovno domaćin županijskog natjecanja iz informatike
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.