Foto: Mia Markač i Veronika Vlašić

Dana 29.11.2022., obilježimo smo Dan naše škole. Za sve učenike i nastavnike je bio organiziran prigodan program. Program je upriličio glazbeni odjel pod vodstvom nastavnice Katarine Baotić Labaš, a posebno nas se dojmila izvedba naše himne koju je pretprošle nastavne godine napisao i uglazbio učenik Dini Glumpak i na koju smo iznimno ponosni. Kako temelji naše škole počivaju na Srednjoj tehničkoj i tekstilnoj školi koja je počela s radom 1960./61. godine, imali smo prilike vidjeti modnu reviju naših učenika pod mentorstvom nastavnice Davorke Varžić.

Ovdje su bili i neki vaši roditelji, stričevi, rođaci, prijatelji, vaši liječnici, profesori i poznati umjetnici… Ovdje se rađalo znanje, ali i neke nove ljubavi.

Učenicima i nastavnicima se obratila i ravnateljica Božica Šarić. Sve nas je podsjetila na povijesni razvoj institucija koje su dovele do današnjeg naziva Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Naravno, istaknula je kao ovu školu ne čini samo građevina stara šezdesetak godina, već nastavnici i učenici. Kroz ovu školu je prošlo petstotinjak nastavnika i završilo tisuće učenika različitih zanimanja.

 

Također, ravnateljica je prezentirala školu kroz brojke o broju učenika, razrednih odjela i zaposlenika te istaknula:

To su samo brojke, ali ono što valja istaknuti je to, da smo danas prepoznati kao jedinstvena moderna umjetničko – strukovna škola koja je okrenuta prema umjetničkom, kreativnom i modernom strukovnom obrazovanju, uvažava paradigmu suvremenog obrazovanja koje uključuje individualni pristup, inkluzivno obrazovanje, kreativnost kao osnovnu zadanosti obrazovanja, sudjelovanje u radu lokalne zajednice kroz projekte, volonterske inicijative, demokratsko obrazovanje, poduzetništvo, digitalne tehnologije, održivi razvoj i zelene ekonomije.

Nadalje, ravnateljice je istaknula kako će i imena svih nas biti zapisana u već ionako bogatoj povijesti ove škole, a kao najveći ponos ove škole ističe učenike, njihovu marljivost i rad te sudjelovanje u projektima, natjecanjima i natječajima te raznim drugim aktivnostima koje nas kao učenike ove škole čine jedinstvenima!

 

Prethodni članak22. Biennale međunarodne izložbe dječjeg likovnog stvaralaštva Kanagawa, Japan
Sljedeći članakGlas Šudigovaca, studeni 2022.

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.