Foto: Mia Markač i Veronika Vlašić

Dana 29.11.2022., obilježimo smo Dan naše škole. Za sve učenike i nastavnike je bio organiziran prigodan program. Program je upriličio glazbeni odjel pod vodstvom nastavnice Katarine Baotić Labaš, a posebno nas se dojmila izvedba naše himne koju je pretprošle nastavne godine napisao i uglazbio učenik Dini Glumpak i na koju smo iznimno ponosni. Kako temelji naše škole počivaju na Srednjoj tehničkoj i tekstilnoj školi koja je počela s radom 1960./61. godine, imali smo prilike vidjeti modnu reviju naših učenika pod mentorstvom nastavnice Davorke Varžić.

Ovdje su bili i neki vaši roditelji, stričevi, rođaci, prijatelji, vaši liječnici, profesori i poznati umjetnici… Ovdje se rađalo znanje, ali i neke nove ljubavi.

Učenicima i nastavnicima se obratila i ravnateljica Božica Šarić. Sve nas je podsjetila na povijesni razvoj institucija koje su dovele do današnjeg naziva Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Naravno, istaknula je kao ovu školu ne čini samo građevina stara šezdesetak godina, već nastavnici i učenici. Kroz ovu školu je prošlo petstotinjak nastavnika i završilo tisuće učenika različitih zanimanja.

 

Također, ravnateljica je prezentirala školu kroz brojke o broju učenika, razrednih odjela i zaposlenika te istaknula:

To su samo brojke, ali ono što valja istaknuti je to, da smo danas prepoznati kao jedinstvena moderna umjetničko – strukovna škola koja je okrenuta prema umjetničkom, kreativnom i modernom strukovnom obrazovanju, uvažava paradigmu suvremenog obrazovanja koje uključuje individualni pristup, inkluzivno obrazovanje, kreativnost kao osnovnu zadanosti obrazovanja, sudjelovanje u radu lokalne zajednice kroz projekte, volonterske inicijative, demokratsko obrazovanje, poduzetništvo, digitalne tehnologije, održivi razvoj i zelene ekonomije.

Nadalje, ravnateljice je istaknula kako će i imena svih nas biti zapisana u već ionako bogatoj povijesti ove škole, a kao najveći ponos ove škole ističe učenike, njihovu marljivost i rad te sudjelovanje u projektima, natjecanjima i natječajima te raznim drugim aktivnostima koje nas kao učenike ove škole čine jedinstvenima!

 

Prethodni članakERASMUS+ projekt: Deskcape from catastrophe: creation of Digital Escape Rooms on sustainabilit
Sljedeći članakGlas Šudigovaca, studeni 2022.

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.