Srednja škola Liceo Statale ‘Enrico Medi’ iz Senigallije u Italiji, odabrala je našu školu za realizaciju aktivnosti mobilnosti učenika unutar Erasmus+ projekta te je ŠUDIGO Zabok ugostio 17 učenika i 2 nastavnika u periodu od 18. do 24. listopada. Učenici su sudjelovali na nastavi engleskoj jezika u našoj školi realizirajući aktivnosti i ciljeve mobilnosti, obišli Zabok i Regeneraciju, Krapinu i Muzej krapinskih neandertalaca te naravno Zagreb. Također, odigrali su Pub quiz u organizaciji Mreže udruga Zagor.

Suradnja talijanske škole i ŠUDIGO-a Zabok traje već treću godinu. Prvi kontakti ostvareni su preko eTwinnning platforme i zajedničkog rada nastavnice engleskog jezika Barbare Hanjilec i nastavnice Gaie Santoni na projektima vezanima uz unapređenje korištenja engleskog jezika u neformalnim situacijama. Profesorica Hanjilec bila je i koordinatorica ovog posjeta i suradnica na realizaciji projekta zajedno s učenicima drugih i trećih razreda medijskih tehničara i grafičkih tehničara pripreme. Uz nastavu jezika i stvaranje digitalnih ‘escape room’ igara, učenici su se okušali u izradi Trash Art-a pod mentorstvom prof. Carmen Bačure Potočić i snimanju intervjua pod mentorstvom prof. Monike Šoštarić.

Međunarodna suradnja, cjelodnevna komunikacija na engleskom jeziku, samostalno organiziranje nogometne utakmice između dviju škola, upoznavanje učenika s poviješću i kulturnom baštinom Zagorja, samo su neke od aktivnosti u kojima su se naši učenici snašli i više nego izvrsno pokazavši ne samo motivaciju za ovakvim aktivnostima nego i spremnost za nove izazove i načine rada.

Suradnja dviju škola nastavlja se i dalje te se veselimo daljnjim susretima i daljnjim zajedničkim aktivnostima.

U nastavku možete čuti intervju s učenicima kojeg je vodila Leonarda Škreblin iz 2. MT razreda, a snimio Luka Eremija pod vodstvom nastavnice Monike Šoštarić te vidjeti galeriju zanimljivih aktivnosti.

 

Prethodni članakKrajolici ljubavi
Sljedeći članak22. Biennale međunarodne izložbe dječjeg likovnog stvaralaštva Kanagawa, Japan

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.