Srednja škola Liceo Statale ‘Enrico Medi’ iz Senigallije u Italiji, odabrala je našu školu za realizaciju aktivnosti mobilnosti učenika unutar Erasmus+ projekta te je ŠUDIGO Zabok ugostio 17 učenika i 2 nastavnika u periodu od 18. do 24. listopada. Učenici su sudjelovali na nastavi engleskoj jezika u našoj školi realizirajući aktivnosti i ciljeve mobilnosti, obišli Zabok i Regeneraciju, Krapinu i Muzej krapinskih neandertalaca te naravno Zagreb. Također, odigrali su Pub quiz u organizaciji Mreže udruga Zagor.

Suradnja talijanske škole i ŠUDIGO-a Zabok traje već treću godinu. Prvi kontakti ostvareni su preko eTwinnning platforme i zajedničkog rada nastavnice engleskog jezika Barbare Hanjilec i nastavnice Gaie Santoni na projektima vezanima uz unapređenje korištenja engleskog jezika u neformalnim situacijama. Profesorica Hanjilec bila je i koordinatorica ovog posjeta i suradnica na realizaciji projekta zajedno s učenicima drugih i trećih razreda medijskih tehničara i grafičkih tehničara pripreme. Uz nastavu jezika i stvaranje digitalnih ‘escape room’ igara, učenici su se okušali u izradi Trash Art-a pod mentorstvom prof. Carmen Bačure Potočić i snimanju intervjua pod mentorstvom prof. Monike Šoštarić.

Međunarodna suradnja, cjelodnevna komunikacija na engleskom jeziku, samostalno organiziranje nogometne utakmice između dviju škola, upoznavanje učenika s poviješću i kulturnom baštinom Zagorja, samo su neke od aktivnosti u kojima su se naši učenici snašli i više nego izvrsno pokazavši ne samo motivaciju za ovakvim aktivnostima nego i spremnost za nove izazove i načine rada.

Suradnja dviju škola nastavlja se i dalje te se veselimo daljnjim susretima i daljnjim zajedničkim aktivnostima.

U nastavku možete čuti intervju s učenicima kojeg je vodila Leonarda Škreblin iz 2. MT razreda, a snimio Luka Eremija pod vodstvom nastavnice Monike Šoštarić te vidjeti galeriju zanimljivih aktivnosti.

 

Prethodni članakKrajolici ljubavi

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.