Nakon nekoliko godina pauze, u sklopu proslave Dana Europe – 9. svibnja, u Europskom domu u Zagrebu, upriličena je izložba i svečana dodjela nagrada i priznanja učenicima nagrađenim na natjecanju Europa u Školi 2021/2022. Ovogodišnja tema natjecanja bila je: Stvaramo održivu budućnost. Na natječaj je pristiglo oko 900 radova iz 20 županija RH. Naša učenica Paula Galunić iz 4.di razreda, uz mentoricu Aleksandru Mašić Tumpa, osvojila je prvo mjesto u kategoriji likovnih radova od 18. – 21. godine.

Nagrade i priznanja nagrađenim učenicima uručila je predsjednica Europskog doma Zagreb i Europskog pokreta Hrvatska, gospođa Nataša Owens. Čestitamo učenici i mentorici!

Osim Paule, i drugi učenici dizajna naše škole postigli su izvrsne rezultate te osvojili čak 9 nagrada (specifičnost natjecanja je da među stotinama radova iz cijele Hrvatske odabiru u svakoj kategoriji 10 nagrađenih). S istom mentoricom 5. mjesto pripalo je učeniku Dominiku Kobelščaku. U istoj kategoriji učenica Eva Vrgoč osvojila je odlično 4. mjesto, a u kategoriji 1.-4. razreda srednje škole još je jedan rad osvojio 4. mjesto i to učenika Leonarda Kamenečkog. Mentorica oba učenika bila je profesorica Anuška Alfirević.
Važno je istaknuti i ostale nagrađene, a to su: 6. mjesto Korina Kralj s mentoricom
Mirjanom Drempetić Hanžić, 9.mjesto Lucije Osrečki s mentoricom Anuškom Alfirević, 8. mjesto Sare Podgajski i dva deseta mjesta Magdalene Škreblin i Karle Stipeč pod mentorstvom prof. Mašić-Tumpa.

 

Prethodni članakObrojavamo do otvorenih vrata škole!
Sljedeći članakZanimljiva suradnja ReGalerije i ŠUDIGA: 55. godina proizvodnje tepiha u Zaboku

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.