Piše: Magdalena Škreblin, 3.DI

Zadnji tjedan nastave u prvom polugodištu smo ugostili Krešimira Golubića koji je održao predavanje i radionicu o izradi grafita. Radionici su prisustvovali učenici iz 3.DI, 4.DI i 4.DO razreda uz prisustvo nastavnica Aleksandre Mašić Tumpe i Nevenke Tramišak, a svoje iskustvo sudjelovanja na radionici nam je opisala Magdalena Škreblin, učenica 3.DI razreda.

Učenici trećeg i četvrtog razreda industrijskog i modnog dizajna sudjelovali su u izradi grafita uz pomoć umjetnika Krešimira Golubića, poznatijeg pod pseudonimom Leon GSK. Prije svega, prikazao nam je razvoj grafita kroz povijest. Imali smo priliku vidjeti časopise pune grafita. Predavanje o grafitima smo slušali prvi dan, a drugi dan smo se bacili na posao i svi zajedno smo izradili jedan grafit. Leon GSK nam je pokazao sve sto trebamo znati o samom grafitiranju i izradi grafita. Pokazao nam je različite vrste kapica koje se stavljaju na sprej za postizanje određene debljine raspršivanja boje. Nadalje, objasnio nam je kako je najefikasnije sprejati velike površine s najmanjom potrošnjom spreja. Sama izrada grafita nije komplicirana, no treba vremena kako bi se savladala tehnika. Također, umjetnik nam je postavio skicu na zid, a mi smo ispunjavali, radili prijelaze boja i sjene.

Nisam prije imala priliku susresti se sa sprejom kao i većina učenika u razredu. Svidjelo mi se, jer mislim da je to nešto što bi svi mogli isprobati, dobro se zabaviti i pokazati kako grafiti mogu biti prava umjetnost.

Prethodni članakPrvi puta na natjecanju Best in English
Sljedeći članakŠUDI60 – još jednom smo obilježili našu šezdeseticu!

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.