Piše: Magdalena Škreblin, 3.DI

Nastavnica engleskog jezika Dea Kovačević je u listopadu objavila da naša škola po prvi puta sudjeluje u međunarodnom natjecanju Best in English u kojem i mi možemo sudjelovati. Prijavila sam se jer volim sudjelovati na istima i jer sam smatrala da bih mogla dobro odraditi natjecanje.

Natjecanje je namijenjeno srednjoškolcima, a prednost imaju učenici kojima engleski nije materinji jezik i koji nisu živjeli na području engleskog govornog područja više od 18 mjeseci. Pripremali smo se rješavanjem starije verzije testa na način da smo se registrirali na službenoj stranici natjecanja te sam test rješavali kao da je pravo natjecanje. Uz to, nastavnica Barbara Hanjilec nas je sve okupila u posebnoj grupi na Teamsima na kojoj su ona i prof. Kovačević podizale dodatne materijale, slale upute i ostale potrebne informacije o samom natjecanju.

Natjecanje se održava online. Rješavali smo test na računalima u školi, a kako nas je bilo puno (47 učenika od prvog do četvrtog razreda svih usmjerenja), profesorice su nas podijelile u 4 grupe. Zadatci su bili različitog tipa: gramatika, vokabular, čitanje s razumijevanjem i slušanje s razumijevanjem. Odgovori na pitanja su nam bili ponuđeni te smo samo trebali odabrati točno rješenje, a sve to unutar 60 minuta. Super je što smo odmah dobili vlastiti rezultat, a do konačnih rezultata smo morali čekati nešto više od dva tjedna. Nakon par dana saznali smo da je natjecanju pristupilo 17 223 učenika iz 585 škola te iz 32 različite zemlje (čak i iz Indonezije)!

Natjecanje je bilo zanimljivo i drugačije od ostalih te mi se svidjelo ovo novo iskustvo.
Potičem sve koji bi htjeli ići na natjecanje da se prijave sljedeće godine!

Prethodni članakOpet smo ostvarili suradnju s Poduzetničkim centrom KZŽ u Krapini!
Sljedeći članakGRAFITI – umjetnost, ne vandalizam!

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.