Od 2014. godine, otkako Udruga veterana specijalne policije Barun provodi projekt Promicanje istine o Domovinskom ratu u sklopu kojega organizira likovno-literarni natječaj, drugog utorka mjeseca veljače održava se svečana dodjela nagrada učenicima, njihovim mentorima, ravnateljima škola i profesorima povijesti.

Za razliku od prethodnih godina kada se to događanje odvijalo u galerijskom prostoru Gradske knjižnice Ksaver Šandor Gjalski u Zaboku, ove su godine članovi Udruge obišli sve škole koje su sudjelovale u projektu te uručili nagrade najuspješnijim učenicima poštujući sve epidemiološke mjere. Ukupno je na natječaj na temu Domovinskog rata pristiglo 55 literarnih i 63 likovna rada iz 26 osnovnih i srednjih škola, a u kategoriji likovnih radova za srednje škole prve su tri nagrade osvojili učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok: Hrvoje Kovarik, 4. WD bio je najbolji, drugu je nagradu osvojio Andrija Mikša, 4. D, a treću su nagradu podijelili Lovro Dolovčak, 4. WD i Dina Janđel, 2. r. Gimnazije Antuna Gustava Matoša iz Zaboka. Mentori učenika iz naše škole bili su Borjan Komarica i Nikola Sinković.

Izložba najuspješnijih likovnih i literarnih radova bila je postavljena u galeriji Gradske knjižnice Ksaver Šandor Gjalski u Zaboku od 20. veljače do 4. ožujka 2021. godine. Projekt je proveden uz financijsku potporu Krapinsko-zagorske županije, Općine Stubičke Toplice, Grada Donja Stubica, Općine Zlatar Bistrica i donacijama članova Udruge.

Prethodni članakLov na blago povodom Međunarodnog dana žena
Sljedeći članakJesi za dejt?
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.