Povodom Međunarodnog dana žena koji se obilježava svake godine 8. ožujka, u našoj školi održan je lov na blago, završna aktivnost organizirana povodom tog dana. S ciljem podizanja svijesti o važnosti povijesne borbe žena za ravnopravnost organizirane su dvije aktivnosti.

Učenici su tijekom prethodna dva tjedna preko QR kodova, koji su bili postavljeni u školi i na Facebook profilu školske knjižnice, odgovarali na pitanja vezana uz žene koje su ostavile trag u hrvatskoj i svjetskoj povijesti. Oni koji su u tome bili najuspješniji podijeljeni su u dvije skupine koje su danas sudjelovale u virtualnom lovu na blago. Iako su obje skupine bile ustrajne u rješavanju premetaljki, osmosmjerki, matematičkih mozgalica i drugih prepreka, na kraju su pobijedili učenici 3. i 4. razreda – Nera Petek Martinić, Ema Duž, Krunoslav Trnjar i Petar Grđan. Članovi pobjedničke ekipe nagrađeni su memorijskim šrapićima, a i druga je skupina dobila malu utješnu nagradu.

Učenici su na ovaj način obilježili ovaj važan dan, osvježili, ali i proširili znanje o poznatim ženama te se i dobro zabavili. U organizaciji ovih aktivnosti sudjelovale su nastavnica Lahorka Jurinić, knjižničarka Valentina Petric Klaužer, a u pomoć su priskočile i nastavnice Dea Kovačević te Vinka Parić.

Prethodni članak“Galatičko jato” objavljeno na platformi “Filmska naSTAVa”
Sljedeći članakPromicanje istine o Domovinskom ratu
Glavni urednik digitalnog izdanja školskog lista "Tabula nova" (šk. god. 2020./2021.)

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.