Učenici prvog razreda medijskih tehničara, uz razrednicu Marinu Buhin, proveli su akciju prikupljanja potrepština i donacija za napuštene životinje u skloništu Luč Zagorja. Cilj ove akcije bio je potaknuti volonterski duh među učenicima kroz razvijanje empatije prema napuštenim životinjama kao i podizanje svijesti o problematici napuštenih životinja i mogućnosti udomljavanja pasa ili mačaka koje se nalaze u skloništu. Učenici su prikupili deke, ručnike, uzice te 75 kg suhe hrane.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, učenici nisu bili u mogućnosti posjetiti sklonište, ali je njihove donacije na Međunarodni dan volontera (5. prosinca) dostavila prof. Valentina Petric Klaužer, koordinatorica Volonterskog kluba naše škole.

Sklonište Luč Zagorja jedno je od najbolje uređenih skloništa u Hrvatskoj, a nalazi se u Selnici, u općini Marija Bistrica. U skloništu trenutno boravi oko 100 napuštenih pasa. Ako i vi želite pomoći skloništu, možete to učiniti tako da donirate robu ili novac, udomite psa ili volontirate u skloništu.

Prethodni članakDan škole obilježen u virtualnom obliku
Sljedeći članakProsinac – mjesec darivanja i solidarnosti
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.