Županijska smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva – LiDraNo održana je 10. ožujka u Srednjoj školi Krapina. Učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok sudjelovali su s pet radova u kategoriji novinarskog stvaralaštva. U povjerenstvu za novinarski izraz bile su novinarke Biserka Jakšić i Jelena Jazbec.

Prijavljen je samostalni novinarski rad učenice 2. MT razreda Eme Mihaliček koja je kao glavna urednica predstavila i tiskano izdanje školskog lista QRious? zajedno s mentoricom Marinom Buhin. Učenik 4. WD razreda Vito Vidović predstavio je digitalni školski list Tabula nova u mentorstvu nastavnika Krešimira Varge. Učenici 3. MT razreda Dea Kovačević i Borna Banovec zajedno s mentoricom Monikom Šoštarić predstavili su radijsku emisiju pod nazivom Znaš me, a ne znaš, a učenici 4. MT razreda Patrik Brlek i Luka Hršak sudjelovali su s radiodramom Hamlet. Na smotri su kao pratnja učenicima bili nastavnici Monika Šoštarić i Nikola Sinković.

Na državnu razinu predloženi su tiskani i digitalni školski list, radijska emisija i radiodrama. Ovime možemo vidjeti kako ŠUDIGO, kao i svake godine, marljivo i kvalitetno uspijeva pokazati novinarsko stvaralaštvo na županijskoj razini.

Napisao: Vito Vidović, 4. WD

Prethodni članakLice iza tipke
Sljedeći članakIza zatvorenog prozora u izolaciji
Glavni urednik digitalnog izdanja školskog lista "Tabula nova" (šk. god. 2019./2020.)

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.