Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i ove je školske godine odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja odobreno sufinanciranje projekta koji je usmjeren provođenju međunarodne suradnje škola. Glavni cilj projekta je povezivanje mladih osoba različitih kulturnih i društvenih sredina na temelju njihova obrazovanja i kreativnosti u području istovrsnih programskih sadržaja – umjetnosti i multimedije.

Ovogodišnji projekt pod nazivom Povežimo se provodi se u suradnji sa Srednjom tehničkom školom grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije iz Ilidže u Bosni i Hercegovini. U drugom polugodištu planiran je odlazak 12 učenika drugih i trećih razreda medijskih tehničara koji bi trebali biti smješteni u obiteljima učenika škole partnera. Učenike će pratiti nastavnice Barbara Hanjilec, Tamara Bilankov i Valentina Petric-Klaužer te ravnateljica Božica Šarić.

Jedan od zadataka projekta je kreiranje izložbe u izložbenom salonu u prostoru škole domaćina gdje će se postaviti umjetnički i multimedijalni radovi učenika. Obilaskom škole i sudjelovanjem na nastavnim satovima pojedinih predmeta, učenici ŠUDIGO-a predstavit će Hrvatsko zagorje, Krapinsko-zagorsku županiju, grad Zabok i školu te razmijeniti iskustva s učenicima i nastavnicima srodne strukovne škole iz Bosne i Hercegovine.

Pripreme za realizaciju međunarodnog projekta “Povežimo se” već su u tijeku. Ovaj tjedan održan je prvi online sastanak preko Skypa s partnerskom školom.

“Povezivanjem učenika i nastavnika uspostavit će se daljnja suradnja škola te dogovoriti povratni susret u Zaboku sljedeće školske godine. Uz samu školu, učenici i nastavnici posjetit će i Akademiju scenskih umjetnosti te Hrvatsko kulturno društvo Napredak u Sarajevu, upoznati se s poviješću, kulturnim i prirodnim znamenitostima Sarajeva obilaskom grada i Vrela Bosne. Susretom s Hrvatskim kulturnim društvom Napredak učenici će osvijestiti važnost očuvanja vlastitog kulturnog i nacionalnog identiteta”, zaključuje ravnateljica Šarić.

Provedbu međunarodne suradnje prati i eTwinning projekt istog naziva koji je pokrenut u svrhu olakšane provedbe planiranih aktivnosti i pripreme sudionika za četverodnevni posjet Bosni i Hercegovini, a međusobna komunikacija između nastavnika i učenika provodi se korištenjem video sastanaka, društvenih mreža i drugih oblika online komunikacije.

Prethodni članakMaske iz ŠUDIGO-a na Međunarodnoj izložbi maski
Sljedeći članakFašničke maske na školskim hodnicima
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.