I ove godine učenike ŠUDIGO-a su ponovno razveselili rezultati selekcije Smotre školskog filma 2019. i 24. filmske revije mladeži. Naime, od mnogobrojnih pristiglih prijava, kratkometražni filmovi Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok plasirali su se među najbolje radove.

Na Smotri školskog filma prikazat će se kratkometražni eksperimentalni film Poznato Nepoznato autorice Melani Stužić te kratkometražni dokumentarni film Supermoći mame Dominkuš redatelja Marka Dominkuša. Kratkometražni eksperimentalni film Pračovjek prema televizoru čiji su autori učenici drugog razreda medijskih tehničara te kratkometražni igrani film Moderna kuharica redateljica Dorje Cug i Dee VItas uvršteni su u selekciju 24. filmske revije mladeži u Karlovcu. Odabrani filmski uradci nastali su na stručnim predmetima filma, videa i animacije pod mentorstvom nastavnice Tamare Bilankov.

Škola se veselim ovim odličnim rezultatima učenika te mogućnostima koje se za njih otvaraju u svijetu filma i umjetnosti. Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu već uspješno pohađa dvoje bivših učenika ŠUDIGO-a, a jedna učenica studira glumu na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Prethodni članakZavršna svečanost maturanata
Sljedeći članakVito Vidović finalist na međunarodnom fotonatječaju “Skills in Action”
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.