Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok ispratila je još jednu generaciju maturanata. Na završnoj svečanosti, održanoj u petak (28. lipnja) u Multimedijskom centru Zabok, svjedodžbe je primilo 75 učenika završnih razreda – 9 grafičkih dizajnera, 8 industrijskih dizajnera, 6 dizajnera odjeće, 7 grafičara pripreme i tiska, 4 glazbenika, 22 medijska tehničara i 19 web dizajnera.

Učenica Lea Mutak pohvaljena je za odličan uspjeh i to tako da joj ni jedne godine ni iz kojeg predmeta nije bila zaključena ocjena manja od odličan te za uzorno vladanje. Zamjenica župana Jasna Petek uručila je maturantici novčanu nagradu Krapinsko-zagorske županije, a Škola je pohvalila i nagradila još 15 učenika za odličan uspjeh i uzorno vladanje kroz cjelokupno srednjoškolsko obrazovanje. Među njima je i Petra Sokolić koja je zbog predanoga rada na svim područjima života i djelovanja Škole, čime je izvanredno doprinijela njenom ugledu i uspjehu, proglašena učenicom generacije. Njima su nagrade uručile ravnateljica Božica Šarić i predsjednica Školskog odbora Sofija Keča.

“Bili ste divna generacija i vjerujte govorit ćemo o vama kao generaciji kvalitetnih učenika. Sjećat ćemo vas se po mnogobrojnim projektima, nagradama, natjecanjima, izložbama, javnim nastupima… Isto tako i vi morate znati da ste imali privilegiju školovati se u slobodnom, kreativnom, dinamičnom i atraktivnom okruženju. Inovacije, nove tehnologije, umjetnost, izložbe, modne revije, glazba, koncerti sve je to bilo dio vaše školske stvarnosti. Vi ste imali priliku učiti na zanimljiv i kreativan način”, proučila je ravnateljica maturantima koji su u 137 tjedana pohađanja nastave u školi boravili gotovo 45 000 sati.

“Ponesite u život sve one dobronamjerne riječi vaših nastavnika koje su vas tješile, hrabrile, podržavale ili usmjeravale. Usadite u svoj model ponašanja sve one dobre postupke, vama vidljive i manje vidljive, koje su svakodnevno činili vaši profesori, razrednici i ostali zaposlenici škole kako bi vam omogućili sigurno i nesmetano školovanje. Pamtite svoje kolege, djevojke, dečke i sve one ljude koji su bili uključeni u vaše odrastanje, sve one ljubavi, usputne i trajne, nasmijana lica, skrivene poglede, prijateljstva, ona virtualna i ona prava, iskrena, trajna. Na kraju svog srednjoškolskog obrazovanja sjetite se i zahvalite svojim roditeljima za život, za obrazovanje, za svaki novi dan. Svi ti ljudi u interakciji s vama obilježili su vaš daljnji rast i razvoj i pružili vam temeljna znanja za život”, zaključila je ravnateljica.

Uz zamjenicu župana, ravnateljicu, predsjednicu Školskog odbora i učenicu generacije, prisutnima su se obratile i zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek te predsjednica Vijeća roditelja, ujedno i članica Školskog odbora, Sandra Škreblin.

Snimio: Martin Horvat

Prethodni članakRoberto Hren dobitnik Oskara znanja
Sljedeći članakŠudigovci i ove godine osvajaju filmske festivale
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.