Posebno me vesele aktivnosti u kojima pomažemo djeci, a osmijeh na njihovom licu meni je najveći poklon – rekla je naša volonterka Patricija Bartol. Stoga ne čudi velik broj volonterskih aktivnosti u koje su redovito uključuju učenici i nastavnici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Tako su učenici u proteklih mjesec dana sudjelovali u čak tri takve akcije.

Plastičnim čepovima do skupih lijekova

Volonteri naše škole sudjelovali su u akciji Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Plastičnim čepovima do skupih lijekova te sakupljali plastične čepove boca vode, sokova, mlijeka, ulja, omekšivača i tetrapak ambalaže. “Cilj ove akcije, koju udruga organizira od 2013. godine, prikupljanje je sredstava za kupnju skupih lijekova koji nisu na listi HZZO-a, ali ujedno i poticanje ekološke svijesti. Zbog velikog interesa akcija se nastavlja i dalje, a koš (kanta) u koju učenici mogu donijeti plastične čepove nalazi se kod oglasne ploče”, poziva učenike na daljnju suradnju prof. Valentina Petric Klaužer, školska knjižničarka i voditeljica volonterske sekcije.

Prikupljanje potrepština za napuštene životinje

Također su na zabočkom trgu posjetili štand Udruge za zaštitu i promicanje prava životinja Vita. Učenici su tamo donijeli ručnike, deke i hranu koju su u školi prikupili za napuštene životinje smještene u skloništu Luč Zagorja. „Drago nam je da smo se odazvali ovoj akciji i na taj način pomogli udruzi, ali i dogovorili buduću daljnju suradnju. Planiramo organizirati veliku akciju prikupljanja potrepština za napuštene životinje u skloništu Luč Zagorja te posjetiti ovo sklonište u kojem trenutno boravi oko 70 napuštenih pasa“, objasnila je prof. Petric Klaužer.

Školski volonteri posjetili su štand Udruge za zaštitu i promicanje prava životinja “Vita” (fotografija iz školske arhive)

Svoju knjigu daruj, tuđe srce obraduj

U Hrvatskoj svako treće dijete nema niti jednu slikovnicu i dječju knjigu, a siromaštvo u ranoj dječjoj dobi često ostavlja trajne i neizbrisive posljedice na zdravlje, obrazovanje i sveukupan razvoj djeteta. Ovo je bio poticaj za naše volontera da sudjeluju i u humanitarnoj akciji Svoju knjigu daruj, tuđe srce obraduj. Akcija se održala povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga (14. veljače), a učenici i nastavnici škole donijeli su očuvane slikovnice i knjige za mlade koje će pokloniti Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Zabok. Ovom akcijom naši volonteri žele uljepšati boravak djece u bolnici te istaknuti važnost čitanja djeci od najranije dobi.

Napisala i snimila: Katarina Kovačević, 2.MT

Prethodni članakProfesorica Anuška Alfirević promovirana u zvanje savjetnice
Sljedeći članakMario Jadek predstaljat će školu na državnom natjecanju iz multimedije
Novinarka i fotografkinja digitalne redakcije (šk. god. 2018./2019.). Kada nije u školi voli crtati i slušati glazbu.

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.