Protekli petak, osim županijskog natjecanja iz informatike, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok bila je domaćin još jednom zanimljivom događanju – Međužupanijskom stručnom vijeću za nastavnike stručnih predmeta vizualnih umjetnosti i dizajna Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije.

Stručni skup organizirala je voditeljica vijeća i nastavnica naše škole Anuška Alfirević koja je, kako saznajemo, ovaj mjesec promovirana i u zvanje profesora savjetnika. Voditeljica vijeća održala je diseminaciju eksperimentalnog programa Škola za život te predstavila ovogodišnje državno natjecanje LIK. Osim toga, prof. Barbara Hanjilec predstavila je školski ERASMUS+ projekt Moderna učionica – neformalne metode učenja, dok je dr. art. Mirjana Smolić podijelila svoja iskustva s međukulturalne suradnje, odnosno studijskog putovanja u ruski grad Sankt Peterburg kroz izlaganje Sudar kultura, religija i umjetnosti.

Kako to izgleda kada nastavnici stvaraju? Odgovor na ovo pitanje mogao se saznati na predavanju i radionici Primjena alternativnih grafičkih metoda u nastavi – primjeri dobre prakse koju je priredila Mateja Rusak, magistra likovne pedagogije. Kao što se može vidjeti iz priloženih fotografija, bilo je kreativno i zabavno!

Snimile: Anuška Alfirević i Mirjana Smolić

Prethodni članakNajbolji zagorski informatičari na županijskom natjecanju u ŠUDIGO-u
Sljedeći članakBB-8 iz Zvjezdanih ratova dolutao na nastavu Web projekata
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.