U siječnju su se u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok održala dva školska natjecanja – iz informatike i engleskog jezika. Školsko natjecanje iz engleskog jezika održalo se u srijedu, 23. siječnja. Na natjecanju je sudjelovalo sveukupno 30 učenika – 17 učenika drugih razreda i 13 učenika četvrtih razreda. Najuspješniji rezultat među četvrtim razredima ostvario je Robert Štefanović iz 4.MT u kategoriji 4B pod mentorstvom prof. Barbare Hanjilec, a najuspješniji rezultat u drugim razredima ostvario je Andrija Mikša iz 2.D u kategoriji 2B pod mentorstvom prof. Dee Kovačević.

U istom tjednu uslijedilo je školsko natjecanje iz informatike koje se održalo u petak, 25. siječnja. U kategoriji Osnove informatike za strukovne škole sudjelovalo je 14 učenika pod mentorstvom Valentine Potočki i Nine Skorzita. I na ovom natjecanju učenik 4.MT razreda Robert Štefanović ostvario je najbolji rezultat, ovaj put pod mentorstvom prof. Potočki.

“Sudjelujem već tri godine na školskim natjecanjima. Ove godine sam pozvan na županijsko natjecanje iz informatike i engleskog jezika. Zadatci iz informatike su mi se činili dosta težim s obzirom na one od prošle godine. Bilo je više zadataka iz programiranja. Mentorica mi je puno pomogla, općenito kod zadataka, te mi je pomogla rastumačiti neke dijelove zadataka koje nisam znao samostalno riješiti”, podijelio je svoje dojmove s ovogodišnjih natjecanja Robert Štefanović koji je prošle godine na županijskom natjecanju iz informatike osvojio drugo mjesto.

Napisao: Rafael Anočić, 2.MT

Prethodni članakMeđunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta
Sljedeći članakTajne dvoraca u ovogodišnjoj Noći muzeja
Novinar i fotograf digitalne redakcije (šk. god. 2018./2019.). Nakon škole uživa u sportovima, a najveća strast mu je snimanje fotografija.

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.