U proteklih dvanaest godina je kroz županijsku izložbu jaslica, najstariju u Hrvatskoj, nastalo gotovo 600 jaslica. Županijska izložba Čudesni svijet zagorskih jaslica i angeljeka otvorena je na blagdan Tri kralja u OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički. Na ovogodišnju izložbu pristigle su jaslice koje su napravile vrijedne ruke, ne samo iz Zagorja, već i iz drugih krajeva Hrvatske. Svečanost otvorenja započela je programom članova Udruge Angeljeki i učenika škole domaćina, nakon koje su se brojnim okupljenima, uz zamjenicu župana Jasnu Petek, obratili i predsjednica povjerenstva za postav izložbe Ljiljana Cvetko te ravnatelj osnovne škole i predsjednik Udruge Angeljeki Zdenko Kobeščak.

Ovogodišnja izložba bila je jedna od najkvalitetnijih izložbi takve vrste u kojoj su posjetitelji mogli vidjeti brojne jaslice koje su pristigle iz zagorskih vrtića te osnovnih i srednjih škola, a neke od njih izrađivale su čitave obitelji i po mjesec dana.

Iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok sa svojim radovima sudjelovali su učenici 3. i 4. razreda industrijskog dizajna pod mentorstvom njihove profesorice dr. art. Mirjane Smolić. Na izložbi su predstavljeni radovi koje su izradili Eva Novak, Antonio Kušić i Jan Varga Lazar. Osim njih, u kategoriji Pali anđeli (po izboru kustosice izložbe Ljiljane Cvetko) izloženi su radovi Marije Šuštić, Eve Novak i Tee Kveštak, a u posebnoj kategoriji svoje mjesto našli su i Ivan Franjkutić i Karolina Prugovečki, sada već bivši učenici naše škole.

Napisala: Sara Strugar, 2.MT

Prethodni članakUspjeh prve domaće serije „Uspjeh“ u produkciji HBO-a
Sljedeći članakBohemian Rhapsody – biografski film o radikalnom umjetniku
Novinarka digitalne redakcije (šk. god. 2018./2019.) koja inspiraciju traži u druženju i razgovoru s prijateljima.

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.