Uspjeh je prva domaća kriminalistička serija iz produkcije europskog HBO-a u suradnji s Oscarom nagrađenim redateljem Danisom Tanovićem. Socijalno i psihološko stanje obitelji, ubojstvo i mafija samo su neke teme koje čine temelj radnje ove serije. Radnja je smještena u Zagrebu gdje se slijedom neobičnih okolnosti upoznaju četiri osobe – Vinka, Blanka, Kiki i Haris – koje naizgled nemaju ništa zajedničkoga, osim što ih je život stjerao u kut.

Kao i mnoge, ova kriminalistička serija započinje smještanjem glavnih likova na krivo mjesto u krivo vrijeme te su bili sudionicima ubojstva. Od tog trenutka radnje kreće u dubinu i surovu stvarnost svijeta. Dublje upoznajemo likove i njihove probleme. Nakon što su pomislili da će njihovo nedjelo proći nekažnjeno, ubrzo se pokreće policijski postupak pod vodstvom inspektorice Kalić. Blanka, budući da je bila u prisnom odnosu s ubijenim, prva je koju se sumnjiči za ubojstvo. Na policijskoj stanici sreće Vinku te pomisli da je njihov zločin otkriven. Haris, koji je bio cijenjeni zagrebački arhitekt, završio je pod istragom nakon što su na mjestu zločina pronašli čekić koji je direktno povezan s tajkunom Lujom Kraljem koji je već prije bio pod istragom inspektorice Kalić.

Radnja postaje jako napeta te se do posljednjih minuta zadnje epizode ne može predvidjeti njezin rasplet. Vrlo je iznenađujuće da serija domaće produkcije odskače kvalitetom i postiže vrlo visoke ocjene kritičara već u prvom mjesecu nakon izlaska.

Napisao: Vito Vidović, 3.WD, izvor slike: HBO

Prethodni članakVito Vidović snima portrete koji pričaju priču
Sljedeći članakČudesni svijet zagorskih jaslica i angeljeka
Glavni urednik digitalnog izdanja školskog lista "Tabula nova" (šk. god. 2019./2020.)

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.