Koordinatorica projekta Moderna učionica Barbara Hanjilec sudjelovala je 16. listopada 2018. na eTwinning godišnjoj konferenciji pod nazivom Budućnost eTwinninga i kulturno nasljeđe u digitalno doba. Nakon uvodnih riječi o samoj platformi eTwinning koja okuplja obrazovne institucije iz 41 zemlje te njenoj važnosti u provedbi Erasmus+ projekata imali smo prilike čuti predstavnike škola koje su istaknule u provedbi eTwinning projekata te uključenosti svog osoblja i učenika na ovoj platformi.

Zastupljena je bila cijela obrazovna vertikala te su se mogli čuti primjeri dobre prakse iz dječjih vrtića, osnovnih škola i srednjih škola. Posebno je zanimljivo bilo čuti učeničkog eTwinning ambasadora iz Osijeka, Davora Japunčića, koji je predstavljao Hrvatsku na eTwinning konferenciji u Varšavi. Konferencija je završila dodjelom nagrada COMET za najbolje eTwinning projekte u školskoj godini 2017./2018., a nagrade je uručila zamjenica ministrice obrazovanja, profesorica Lidija Kralj.

Pozvani su svi sudionici obrazovnog sustava na uključivanje na platformu i povezivanje sa školama diljem Europe i šire te podizanje kvalitete svojih ustanova dobivanjem oznake kvalitete i proglašenjem eTwinning škola kojih je za sada 40 u cijeloj Republici Hrvatskoj. Kako ŠUDIGO Zabok već sudjeluje na eTwinning platformi nadamo se da ćemo se i mi uskoro pridružiti zajednici eTwinning škola.

Prethodni članakU školskom hodniku dva nova zida – zid predrasuda i zid tolerancije
Sljedeći članakMedijski tehničari sudjelovali na plesnoj video radionici
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.