Učenička zadruga Plavi trnac je ove godine ponovno sudjelovala na državnoj smotri učeničkih zadruga. Pravo sudjelovanja imale su četiri zadruge iz KZŽ, koje su postigle zapažen uspjeh na županijskoj smotri održanoj 1. lipnja 2018. godine u Gornjoj Stubici. Državna smotra je održana 12. i 13. listopada  2018. godine u našoj ravnoj Slavoniji, u najstarijem gradu na području Europe, u Vinkovcima.

Katarina Galović i Ivana Šimunić, učenice 4.D su sa svojom mentoricom prof. Ivankom Jagečić predstavile rad zadruge, osnovane u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok prije 14 godina. Zadruga okuplja učenike drugog, trećeg i četvrtog razreda dizajna koji u četiri sekcije izrađuju niz lijepo osmišljenih proizvoda kojima promoviraju svoje zanimanje, školu, a uz to razvijaju poduzetništvo koje je jako važno u zadrugarstvu. Asortiman proizvoda je raznolik – torbe, pernice i ogrlice od recikliranog trapera, oslikane marame, heklane ogrlice i naušnice, keramičke zdjelice, vaze, podmetači za čaše s motivima koje su osmislili naši učenici i niz drugih proizvoda koji nastaju u našim učionicama i radionicama.

Radujemo se svakoj novoj ideji naših učenika, podržavamo je i želimo još puno novih proizvoda kojima ćemo se i u narednim godinama predstavljati na ovakvim smotrama.

Prethodni članakDan inspiracije
Sljedeći članakKravata – od poveza oko vrata do modnog dodatka
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.