Nastavnica engleskog jezika, prof. Barbara Hanjilec, sudjelovala je na eTwinning mrežnoj edukaciji pod nazivom eTwinning in English Language Teaching koja se odvijala od 10. rujna do 19. rujna 2018.

eTwinning je online platforma koja povezuje nastavnike cijele Europe, a i šire, u promicanju znanja, iskustva i međusobnog povezivanja putem zajedničkih projekata, interesa i edukacija. Korištenje ove platforme sastavan je dio školskog Erasmus+ projekta, ali i izvanredan način njegove nadogradnje kao i priprema ili nadopunjavanje usavršavanja nastavnika tijekom njihovih odlazaka na strukturirane tečajeve.

Learning event ili mrežna edukacija od nastavnika sudionika traži aktivno sudjelovanje u vidu ispunjavanja zadataka i povezivanja s kolegama diljem Europe. Po završetku edukacije i nakon provjere izvršenih aktivnosti, nastavniku se dodjeljuje certifikat koji on prilaže u svoju mapu stručnog usavršavanja. Profesorica se tako tijekom dvotjedne edukacije upoznala s različitim web 2.0 alatima kojima je podigla razinu svoje digitalne pismenosti, ali i sam proces nastave te je smislila je i snimila video o pisanju eseja za i protiv temeljen na principu obrnute nastave (eng. flipped classroom) koji će koristiti u svom daljnjem radu s učenicima.

Po završetku ove edukacije prof. Hanjilec ostvarila je suradnju s nekoliko škola s kojima radi na pokretanju novog eTwinning projekta. Diseminaciju same edukacije kao i promociju korištenja eTwinning platforme u nastavnom procesu provest će na Nastavničkom vijeću u siječnju 2019. u suradnji s prof. Tamarom Bilankov.

Prethodni članakMirotvorna škola: “Nenasilje počinje sa mnom”
Sljedeći članakFilmovi prošlogodišnjih maturantica na Smotri hrvatskog školskog filma
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.