Na svečanosti je podijeljena 91 svjedodžba o uspješno položenim završnim ispitima i stečenim stručnim kvalifikacijama. Maturanti su kroz svoje školovanje u ŠUDIGO-u proveli gotovo 4500 sati te su nastavu pohađali ukupno 137 tjedana. “Pružili smo Vam, po našem uvjerenju, solidna znanja i izvrsno stručno obrazovanje, a namjera nam je bila da vam usadimo odgovoran odnos prema sebi i drugima te razne ljudske kvalitete” – istaknula je ravnateljica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok Božica Šarić.

Zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek čestitao je svim učenicima Škole na završetku srednjoškolskog školovanja te maturanticama koje su sva četiri razreda prošle s prosjekom ocjena 5,0 – Luciji Strugar (ujedno i učenici generacije) i Ivani Mikulčić uručio poklon paket Krapinsko-zagorske županije zajedno s novčanom nagradom od 1000 kuna.

“Smatramo da je prioritet Krapinsko-zagorske županije ulaganje u školstvo i obrazovanje. Provodimo brojna ulaganja u infrastrukturu, gradnju dvorana i energetsku obnovu škola, no jednako tako želimo nagrađivati i naše učenike i nastavnike. Prošli smo tjedan održali tradicionalan prijem za učenike koji su ostvarili odlične uspjehe na državnim natjecanjima, a sada nagrađujemo i najbolje od najboljih – učenike koji su sva četiri razreda prošli s prosjekom 5,0” – rekao je zamjenik župana Ferek-Jambrek.

Okupljene maturante, njihove profesore i roditelje pozdravila je zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek, koja je prije stupanja na ovu dužnost radila upravo kao profesorica u ŠUDIGO-u.

Završne svjedodžbe uručene su učenicima završnih razreda za zanimanja: grafičar pripreme, grafičar dorade, glazbenik, medijski tehničar, web dizajner, grafički dizajner, industrijski dizajner i dizajner odjeće. Učenici su pohvaljeni za odličan uspjeh i uzorno vladanje, a za one učenike koji su sva četiri razreda završili s odličnim uspjehom ili su doprinijeli ugledu Škole sudjelovanjem na natjecanjima, smotrama i natječajima, Škola i Grad osigurali su i prigodne poklone.

IZVORKZŽ
Prethodni članaksmART KVART – kvart umjetnosti
Sljedeći članakŽupanijsko stručno vijeće iz povijesti
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.