Na svečanosti su učenicima i njihovim mentorima dodijeljene novčane nagrade i priznanja, koje su im uručili župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek te zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek. Učenici zagorskih osnovnih i srednjih škola osvojili su 17 prvih mjesta na državnim natjecanjima, 22 druga mjesta te 14 trećih mjesta, a u čemu je sudjelovalo 90 učenika i 59 mentora. Budući da su također nagrađeni i uspjesi izvan propozicija AZOO, ASOO i HŠŠS – ukupan broj učenika i mentora sa izvrsnim rezultatima na natjecanjima penje se na 160 učenika i 99 mentora. Krapinsko-zagorska županija je za nagrade izdvojila ukupno 90.300 kuna.

Iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok nagrađeni su sljedeći učenici i mentori:

  • Sandra Puljko, 2.D za osvojeno 2. mjesto i Antonio Piljek Jagić, 3.D za osvojeno 2. i 3. mjesto na natjecanju učenika u području vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2018. (mentorica: Mirjana Smolić)
  • Dino Dolovčak, 3.WD za osvojeno 3. mjesto na natjecanju i smotri radova učenika iz obrazovnog sektora Grafička tehnologija i audiovizualno oblikovanje u području web dizajna (mentor: Krešimir Varga)
  • Tihana Car, 2.GU za 1. nagradu na 56. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe – klarinet (mentor: Mihovil Dorotić)
  • Tomislav Tuškan, Nikola Kuha, Karlo Firšt, Hrvoje Grah i Marko Ozimec za 1. nagradu na 55. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa – komorni sastavi (mentor: Marko Bobičanec)
  • Hrvoje Grah, 2.GU za 1. mjesto i 1. nagradu na 56. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe – rog (mentor: Hrvoje Pintarić).

Nakon dodjele nagrada, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar istaknuo je: “Kad imate ovakve učenike i mentore, odlične ravnateljice i ravnatelje onda sa smiješkom dolazite na ovakva događanja. Najbolji pokazatelj njihovog rada je da naša djeca u velikom postotku upisuju fakultete, i to one koji su im prvi izbor, te te fakultete i završavaju” – rekao je župan Kolar te naglasio kako Krapinsko-zagorska županija mora stvarati uvjete za dobro školovanje, ali i u suradnji sa gospodarstvom stvarati uvjete za nova radna mjesta.

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek istaknula je kako je lijepo na kraju školske godine zbrojiti što se sve radilo u zagorskim školama te naglasila: “U našim školama radi se dobro, radi se puno i radi se kvalitetno!” Okupljene je pozdravila i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek te ravnateljica Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok Bibijana Šlogar.

Više fotografija potražite na mrežnoj stranici Krapinsko-zagorske županije.

IZVORKZŽ
Prethodni članakeTwinning projekti u našoj školi
Sljedeći članaksmART KVART – kvart umjetnosti
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.