Kako bi učenike što bolje pripremala za tržište rada i umjetničko djelovanje na kulturno-filmskoj sceni, Škola u svoj školski kurikulum pojačano uvodi fakultativne sadržaje i programe koji će učenicima omogućiti što veći doticaj s praksom umjetničkog izričaja.

Tako je i ove godine nastavljena suradnja s umjetničkom organizacijom Restart koja se bavi produkcijom, edukacijom, distribucijom, prikazivanjem i tehničkom pomoći u izradi i promociji dokumentarnog i igranog filma. U okviru obrazovnog projekta Razmišljaj filmom, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, provode organizirane projekcije dokumentarnih filmova koji se bave različitim aktualnim društvenim temama i problematikama bliskih srednjoškolskom uzrastu.

Učenici drugog razreda medijskih tehničara u petak, 8. lipnja, sudjelovali su na projekciji jednog takvog filma – The Yes Man: Pobuna! pod vodstvom stručnjaka iz Zelene akcije, Enesa Ćerimagića te u suradnji s Tamarom Bilankov, nastavnicom stručnih predmeta. Poslije filma razvila se produktivna diskusija unutar koje su učenici na zanimljiv način problematizirali temu zaštite okoliša i održivog razvoja te su putem odgledanog filma naučili što znači subverzivno društveno djelovanje.

Prethodni članakOtvorenje multimedijalne izložbe “Zasvijetli” u zabočkoj galeriji
Sljedeći članakTabula nova – najbolji školski list i digitalni list u kategoriji srednjih škola
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.