Učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok već godinama potvrđuju svoje znanje i vještine izuzetnim uspjesima na brojnim državnim natjecanjima i natječajima u područjima za koja se obrazuju. Tome u velikoj mjeri pridonose suvremene metode učenja i poučavanja koje se u ovoj školi sustavno njeguju.

Tako su nastavni programi usmjereni na projektnu nastavu, a frontalna postupno gubi svoj dominantni utjecaj. Rezultat toga su zadovoljni učenici koji uče bez velikog pritiska i rade na zadacima u kojima moraju pokazati sve razine usvojenosti znanja i vještina. Jedan od takvih primjera je nastava na predmetu Dizajn za web gdje se tema fotografija poučava teoretskim uvodom, a nakon toga se izvode vježbe u studijskim uvjetima kontrole rasvjete te na prirodnom svjetlu gdje se koriste svjetlosni i materijalni uvjeti zatečeni na mjestu snimanja.

U fotogalerijama su fotografije nastale kao rezultat jedne takve foto sesije učenika 3.WD razreda na kojoj su osim vođenja računa o zakonitosti kadriranja i snimanja morali preuzeti i ulogu modela. Nakon snimanja fotografije je bilo potrebno odabrati te obraditi u programu za obradu slika.

Priredio: Nikola Sinković, snimili: učenici 3.WD

Škola bez stresa / Google Photos
Škola bez stresa 2 – reportažna fotografija / Google Photos
Prethodni članakNa Danima odjeće u Zagrebu
Sljedeći članakFilm “Rekonstrukcija” odabran za prikaz na međunarodnom festivalu FUSE
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.