Dani odjeće održali su se od 12. do 14. travnja u Školi za modu i dizajn, Zagreb. Naše učenice natjecale su se u dvije discipline. U disciplini Kolekcija modnog dizajna školu je predstavljala učenica Marija Matok, a u disciplini Dizajn odjeće, učenica Valentina Stojković. Mentorica u obje discipline je prof. Zajec Stanić.

Marija Matok

Tema kolekcije je bila Zagrebački zdenci i fontane – kontrast materijala. Na natjecanju je učenica prezentirana kolekciju od tri modela inspiriranu različitim zagrebačkim zdencima i fontanama. Fontana Jelen, Dušana Džamonje, zdenac Mladosti, Tomislava Ostoje i moderne Zagrebačke fontane, Helene Paver-Njirić poslužile su kao inspiracija za formu i teksturu modela. Kolekcija je sinteza arhitektonskih motiva i elementa vode te je izrađena tehnikom ručnog oslikavanja i kačkanja. Učenica je osvojila 5. mjesto za ukupni kreativni, izvedbeni i prezentacijski rad.

Valentina Stojković

Na zadanu temu Zagrebački zdenci i fontane učenica je izradila zadani odjevni predmet – kišni ogrtač i mapu od 10 modnih crteža. Ogrtač je inspiriran fontanom, Gljiva Hermanna Bolléa, a rađen je u kombinaciji ručnog oslikavanja i kačkanja. Uz to je na samom natjecanju crtala na temu Vlastiti rukopis u suvremenoj kolekciji dizajna. Zahtijevala se izrada nekoliko idejnih skica, modni crtež te projektni crtež. Učenica je za sveukupni kreativni rad osvojila 5. mjesto u kategoriji Dizajn odjeće.

Prethodni članakGlazbena škola predstavila se zagorskim osnovnoškolcima
Sljedeći članakŠUDIGO – škola bez stresa
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.