Za županijsko priznanje Volonterk/ka godine u kategoriji Mladi 15-30 godina, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok kandidirala je volonterku Petru Sokolić, učenicu 3. MT razreda. Podržite našu Petru glasovanjem na sljedećoj poveznici: http://www.kzz.hr/volonter-ka-godine-2017. Glasati je moguće do 31. ožujka, a u nastavku saznajte više o Petrinim volonterskim aktivnostima prenijetima s mrežnih stranica Krapinsko-zagorske županije:

Petra Sokolić

Datum rođenja: 24. siječnja 2001.

Predlagatelj: Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Volontersko iskustvo: Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Društvo „Naša djeca“ Zabok

Volonterske aktivnosti:  Od prvog dana aktivna je članica volonterskog kluba koji djeluje pri Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Uključena je u konkretne organizirane aktivnosti škole. Aktivno je sudjelovala u obilježavanju kulturnih i javnih događanja na nivou škole, od obilježavanja važnih datuma, sudjelovanja u kampanji za osobe s teškoćama u čitanju „I ja mogu čitati“ do pripreme i snimanja za potrebe dokumentarnog filma o razvoju volonterstva u Krapinsko-zagorskoj županiji, snimanje video uradaka u okviru projekta „Mala početnica medijske pismenosti“ (Društvo „Naša djeca“ Zabok), snimanja materijala u okviru projekta „Mir i dobro“, školskog projekta „Još smo uvijek željni znanja“, te fotografija raznih aktivnosti, akcija i projekata u školi i zajednici. Sudjelovala je u humanitarno – karitativnim aktivnostima škole, prikupljanju slikovnica za Odjel pedijatrije u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana te u oslikavanju pedijatrijske ambulante u Zaprešiću. Kao predstavnik škole sudjelovala je na prvom Forumu Mirotvornih škola u Osijeku. Svojim radom doprinijela je kreiranju novih medijskih sadržaja. Kao urednica, sadržajno je kreirala digitalno izdanje časopisa Tabula nova, također je i pomogla u kreiranju tiskanog izdanja časopisa. Već drugu godinu zaredom sudjeluje u pisanju članaka za Zagorje International. Kao članica Radijsko-medijske skupine, s kolegama učenicima snima radijske emisije te im pomaže u kreiranju tekstova. Surađivala je s Društvom „Naša djeca“ Zabok (obilježavanje Dječjeg tjedna, sudjelovanje na Kiki festivalu, sudjelovanje na programu „Čitaj mi“ u Društvu „Naša djeca“ Zabok, obilježavanje Noći vještica, Fašnik, fotografije i snimanje raznih aktivnosti).
Svojim aktivnostima doprinijela je u senzibiliziranju lokalne zajednice za potrebu stvaranja kvalitetnijeg životnog ozračja pripadnika treće životne dobi, kao i poboljšanju kvalitete i kulture življenja u Gradu Zaboku, posebno u području rada s djecom i mladima.

Broj volonterskih sati u 2017. godini: 106 sati

Motivacija (citirano iz prijave): „Moj prvi susret s volontiranjem bio je na početku srednjoškolskog obrazovanja. Tada sam se uključila u projekt „Još smo uvijek željni znanja“ i osobama treće životne dobi pomagala u snalaženju s novim tehnologijama. Onaj osjećaj uzbuđenja i treme istovremeno, sjećam se kao da je bio jučer. Osobe kojima sam pomagala su zaista tople i ugodne. Upoznala sam divne ljude i stekla neka nova i drugačija prijateljstva. Zadovoljstvo koje osjećam volontiranjem, ne mogu opisati. Sretna sam što znanje i vještine mogu prenijeti nekome tko je dvije generacije mlađi ili stariji od mene. Sreća na dječjim licima nakon pročitane slikovnice ispunjava svaku moju minutu provedenu s njima. Osmjeh i zahvalnost starije osobe koja je fascinirana mogućnostima novih tehnologija, je neprocjenjiv. Mislim da nikakva novčana naknada ne bi mogla nadomjestiti količinu sreće kojim me volontiranje ispunjava.“

Prethodni članakNastavnik Nikola Hrastinski na edukaciji u Grčkoj
Sljedeći članakDaj pričaj hrvatski da te razumijem
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.