U četvrtak, 23. studenog 2017. godine ŠUDIGO Zabok posjetio je pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja gospodin Vlado Prskalo. Pomoćnik ministrice obišao je sve prostore škole: Multimedijalni centar, grafičku radionicu, radionicu izrade odjeće te specijalizirane informatičke učionice. Podržao nas je u nastojanju da kao škola razvijamo programe u kojima primjenjujemo inovativne metode u obrazovanju koristeći novu tehnologiju u stvaraju digitalnog okruženje.

Posjet pomoćnika, Krapinsko – zagorskoj županiji započeo je prijemom u Uredu župana, nakon čega je u Srednjoj školi Krapina, održan sastanak s ravnateljima srednjih škola s područja Krapinsko – zagorske županije. Pomoćnik ministrice Vlado Prskalo ovim je sastankom želio utvrditi kakvo je stanje u strukovnom obrazovanju na području županije, s obzirom na to da Ministarstvo znanosti i obrazovanja priprema svojevrsnu reformu strukovnih škola. „Cilj je promijeniti kvalitetu strukovnih škola. Postoji mogućnost da, koristeći dva europska fonda, oko milijardu kuna pošaljemo u strukovne škole. Shodno tome, donosimo Zakon o strukovnom obrazovanju, kako bismo dobili zakonsku podlogu da u strukovne škole pošaljemo taj novac s namjerom da škole učinimo tržišno povezanima, da stvorimo radnu snagu koja je konkurentna na tržištu, da pripremimo škole u smislu nastavnika i programa i svih onih zahtjeva koje Europska unija traži. Europska unija je ogroman prostor, ali mi se moramo pripremiti za taj prostor da bi naši ljudi, kada završe škole, ostali tu“, rekao je Prskalo, istaknuvši kako je najveći problem to što mladi ljudi po završetku strukovnog obrazovanja odlaze u zemlje Europske unije, gdje dobivaju mnogo veću plaću.

Na sastanku u Krapini bili su i saborska zastupnica Marija Puh, zamjenica župana KZŽ Jasna Petek, predstavnici Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije, Ureda državne uprave i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te ravnateljice i ravnatelji svih srednjih škola s područja Županije. Po završetku sastanka pomoćnik ministrice posjetio je većinu škola u KZŽ.

Prethodni članakSvestranost i sposobnost povezivanja kreativnosti i humanitarnosti
Sljedeći članakTerapijsko modeliranje u glini
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.