Škole je dodatno proširila bežičnu mrežu Microsoft WiFi@CARNet K-12 za tri pristupne točke (access points, AP) koje su postavljenje na samom ulazu u školu, u prizemlju za potrebe glazbenih razrednih odjela i na katu za potrebe administrativnog poslovanja i zbornice. Na taj je način osigurana izvrsna pokrivenost cijele škole istom bez gubitka signala odnosno konekcije, što je izuzetno bitno za obrazovne potrebe zanimanja koja u svom radu koriste moderne tehnologije u svakodnevnoj nastavi kako bi završetkom školovanja postali što konkurentniji na tržištu rada.

I dalje je nužna svakodnevna prijava prilikom dolaska ili tijekom boravka u školi odnosno nakon eventualnog izlaska budući da se status spojenosti na mrežu gubi izlaskom iz njezinog dometa.

Podsjećamo da su među odabranim zagorskim školama WiFi početkom školske godine dobile dvije srednje škole i to: Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i Srednja škola Pregrada te Osnovna škola Donja Stubica, Osnovna škola Josipa Broza Kumrovec i Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog. Kako je danas nužno prihvatiti digitalnu transformaciju koja se događa u obrazovnim sustavima širom svijeta.

Osim brzog pristupa Internetu, škola je dobila visoku razinu sigurnosti i kontrole spajanja na mrežu s obzirom da će učenici moći pristupati mreži samo kroz njihove AII@edu identitete čime automatski dobivaju pristup školskom sustavu te MS Officeu 365.

Prethodni članakŠUDIGO Zabok projektom Erasmus+ uvodi dvojezičnu nastavu u web dizajnu
Sljedeći članakDodjela priznanja za volontere/ke i volonterske akcije 2016.
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.