U mom je selu harmonika običaj, kao i takva vrsta glazbe koju harmonika proizvodi, tako da mi se svidio instrument te sam jednostavno odlučio upisati glazbenu školu gdje sam shvatio da me to zanima i ispunjava – rekao je talentirani šesnaestogodišnji Silvio koji se počeo baviti glazbom prije šest godina, kada je počeo svirati harmoniku. Pohađao je osnovnu glazbenu školu u Zaboku, a danas u srednjoj glazbenoj školi u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, već dvije godine zaredom usavršava svoj talent na području glazbe. U razredu glazbenog odjela ih je, kaže, puno, jer još mnogo učenika svoju radost i ispunjenje pronalazi u glazbi.

Silvio je istaknuo da u dotičnom zanimanju vrlo važnu ulogu čini vlastito ulaganje, odnosno upornost i neprestani rad s instrumentom kojega se svira. – Trebale su mi dvije godine da usavršim vještinu sviranja harmonike, a kada me netko pita je li teško naučiti svirati, uvijek odgovorim da to ovisi o tome koliko se vježba. Ako se puno vježba i konstantno radi, naravno da će sve biti puno lakše – rekao je. Silviju je profesorica iz instrumenta Nada Bilić, profesorica harmonike koja uz osnovnu glazbenu školu u Zaboku radi i u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i  stručno vodi još dva izvrsna harmonikaša Stjepana Horvata i Marka Zgorelca.

Inače, Silvio je učenik drugog razreda smjera medijski tehničar, razreda u kojem je pjesma i zvuk harmonike više nego dobrodošla. Uz Silvija, još se nekolicina učenika u njegovu razredu bavi glazbom.

U glazbenoj školi većinom svira klasičnu glazbu, a u slobodno vrijeme, odnosno po gažama, uživa sa svojim bendom Malibu u sviranju narodne, zabavne, zagorske pa i ostale glazbe. – Svatko tko se želi baviti glazbom neka to radi s ljubavlju i neka bude uporan – poručio je Silvio koji svaki dan vježba po dva sata te ističe kako je njemu glazba sve.

Ivana Mihalić, 4. mt

Prethodni članakLiterarni ogledi: Hotel
Sljedeći članakLuka Žugec – najbolji informatičar naše škole
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.