Piše: Matea Ljubić, 4.dg

Dana 26. travnja 2023. godine imala sam čast sudjelovati na državnoj razini natjecanja LIK pod mentorstvom profesora Nikole Sinkovića. U srijedu smo se, u 10 sati ujutro u društvu kolega iz SŠ Krapina, zaputili prema Vinkovcima.

Nakon trosatnog putovanja stigli smo u prostrani vinkovački hotel GEM gdje nas je osoblje dočekalo raširenih ruku. Nakon kratkog razgledavanja centra grada uputili smo se prema Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića gdje se održavalo natjecanje. Nas deset natjecateljica iz kategorije škola za primijenjenu umjetnost smjestili su u suncem osvijetljenu učionicu u potkrovlju. Natjecanje je vodila elokventna specijalizantica art terapije – Jelena Kovačević. Jelena nam je uz pomoć prezentacije predstavila temu natjecanja Ples i zdravlje i fascinantnu tehniku grataža. Proces rada trajao je tri sata te se sastojao od dvaju dijelova – izrade praktičnoga rada i pisanog koncepta. S ponosom mogu reći kako je naš naporni rad rezultirao zanimljivim i jedinstvenim umjetničkim djelima. Čekajući objavu rezultata zajedno smo večerali u hotelu Slavonija te smo naše druženje nastavili u hotelskoj sobi broj 283. Idući smo dan prisustvovali otvorenju izložbe radova iz svih triju kategorija. Također, posjetili smo i Gradski muzej Vinkovci koji nam je približio povijest i kulturu istočnoga dijela Lijepe Naše. Natjecanje je završilo prigodnim svečanim zatvaranjem u vidu priredbe koju su za nas pripremili učenici gimnazije.

Stekli smo novo iskustvo i ostvarili mnoga poznanstva, a kući smo se vratili puni dojmova. Za mene je ovo natjecanje bilo jedno divno iskustvo koje ću dugo pamtiti.

Prethodni članakNiš konkretno [ep. 8]
Sljedeći članakOpet novi uspjesi na natjecanju WorldSkills 2023.!

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.