Foto: Martin Horvat

Pozivamo vas na otvorenje izložbe povodom Noći muzeja u Zaboku, 27. siječnja 2023. godine u 13 sati koja će biti postavljena u Gradskoj galeriji Zabok pod nazivom Tradicijske igre i igračke u likovnom stvaralaštvu djece i mladih. Cilj projekta je objediniti likovno stvaralaštvo učenika osnovnih i srednjih škola u Krapinsko-zagorskoj županiji, a uz Gradsku galeriju Zabok i Pučko otvoreno učilište, jedan od organizatora je i naša škola pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije. Osim radova učenika naše županije, posjetitelji će moći vidjeti i gostujuću izložbu Grafička igra Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar.

Nadalje, predviđena je likovna radionica pod nazivom Optička igra u 11 sati. Radionicu će voditi Nikolina Ptičar, nastavnica likovne kulture, a cilj je upoznati učenike s nizom izuma nastalih u 19. stoljeću koji istražuju pokret i čija uloga je bila stvaranje optičkih iluzija koje su zabavljale djecu, ali i odrasle.

Uz bogat opus likovnih radova, program je obogaćen panel diskusijom od 14:00 do 15:00 sati na temu: Škola i muzeji (galerije) – sukreatori u procesu očuvanja materijalne i nematerijalne baštine u kontekstu razvoja kulturno-kreativnih industrija i gospodarskog napretka regije. Moderatorica će biti Marta Čaržavec, a u raspravi će sudjelovati predstavnik Krapinsko-zagorske županije, predstavnik Grada Zaboka, Vlasta Hubicki, Anđelko Švaljek, Bojana Birač, a iz naše škole sudjeluje ravnateljica Božica Šarić te nastavnice Anuška Alfirević, Carmen Bačura Potočić i Aleksandra Mašić Tumpa.

Nadamo se da ćete uživati u bogatom programu kojeg smo pripremili za vas!

Prethodni članakArtemisia Gentileschi – uspon u patrijarhalnom društvu
Sljedeći članakMeđunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta – žene i njihova nezaboravljena djela

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.