Prolaznici koji su se danas slučajno zatekli u blizini Škole zasigurno su se pitali što se to opet novo događa u ŠUDIGU. Naime, na školskom igralištu odigravao se zanimljiv prizor cjelovitog procesa postavljanja filmskog seta s agregatom, rasvjetom i grip opremom. Za učenike medijskih tehničara bila je prava “poslastica” vidjeti vješte zaposlenike GripFilma koji su munjevitom brzinom postavljali kran za kameru, razne tračnice za vožnju kamere, Grip Kit Dolly, nekoliko različitih slidera, opremu za postavljanje kamera na automobil, te mnogobrojnu drugu pomoćnu opremu nužnu za kvalitetno odvijanje snimanja na svakom setu.

Prizor nije privukao pažnju samo medijskih tehničara već su bili zainteresirani i okupili se učenici i njihovi nastavnici iz različitih zanimanja. Naime, u okviru predmeta medijskih projekata Školu su posjetili stručnjaci iz GRIP-FILMA, predvođeni direktorom Josipom Siladijem i Keygripom Hrvojem Vulićem. GripFilm je tvrtka koja već više od 20 godina pruža usluge produkcije i organizacije s područja filmske i video industrije.

Hvala im na nesebičnom dijeljenju iskustva i znanja koja su pružili našim učenicima i demonstrirali rad s opremom te na zanimljiv način prezentirali način rada i organizaciju s područja filmske i video industrije. Ispričane anegdote sa snimanja za domaće i strane produkcije bit će svakako zapamćene, a ovo iskustvo rada s profesionalcima iz industrije filma će naši učenici i nastavnici jako dugo pamtiti.

Prethodni članakŠkola i školsko okruženje kao inspiracija za rad
Sljedeći članakSvjetski dan kravate 18. listopada

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.