Ema Hlupić fotografijom se počela baviti prije tri godine – i to iz puke zabave, a već je osvojila i svoju prvu nagradu. Na nedavnom fotonatječaju u okviru ovogodišnjih Dana Ksavera Šandora Gjalskog, ova učenica trećeg razreda web dizajna, osvojila je treće mjesto s fotografijom Vidim te. Njezin rad bio je izložen u galeriji Gradske knjižnice u Zaboku.

Kroz fotografije želim prikazati koliko priroda može biti prekrasna.

“Puno kreativnih fotografija sam vidjela na društvenim mrežama i to me je zainteresiralo. Kad sam neke svoje fotografije pokazala obitelji, iznenadili su se te sam odlučila nastaviti. Kod fotografije me najviše privlači ljepota koju smo dobili u životu. Najviše fotografiram motive iz prirode. Priroda je predivna i mislim da jako malo ljudi cijeni tu ljepotu. Kroz fotografije želim prikazati koliko priroda može biti prekrasna”, otkriva Ema kako je sve počelo.

Za fotografiranje koristi svoj mobitel Xiaomi Mi9t te dodatno pojašnjava: “Nije nešto posebno, ali mi puno pomaže kod fotografiranja. Za uređivanje fotografija koristim aplikaciju Adobe Lightroom. Moj proces obrade slika je vrlo jednostavan. Ne znam od kud bih počela pa krenem isprobavati. Spremim kad mi se svidi kako izgleda.”

Emini radovi su dokaz da nije bitno kakvom opremom se snima, već tko i kako snima, a u potrazi za najboljim kadrom ne sprečavaju je ni vremenske neprilike. “Jednom sam fotografirala snježni pogled na Sljemenu. Ispod mene je bio led. Kako bih dobila zanimljivu sliku, previše sam se nagnula i pala sam. Bilo je vrlo hladno i bolno”, opisuje Ema jednu zgodu sa snimanja.

Uz fotografiju, želi se baviti i web dizajnom, a ŠUDIGO je odabrala jer ju je privukla kreativnost koja prevladava u školi te želja da nauči nešto više o izradi web stranica. Svoje fotografije objavljuje na Instagramu – i to, kako kaže, najviše zbog sebe kako bi pratila svoj napredak, ali i podijelila radove s drugima.

Prethodni članakJesi za dejt?
Sljedeći članakNa državni LiDraNo predloženi digitalni list i radioigra
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.