Unazad nekoliko godina Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok može se pohvaliti produktivnom suradnjom s tvrtkom Valoviti papir Dunapack d.o.o. U ovoj situaciji uzrokovanom pandemijom COVID-19, odlučili su donirati određenu količinu radnih stolova izrađenih u njihovoj tvornici, od valovite ljepenke, prvenstveno za učenike koji imaju potrebu za radnim stolom kod kuće u vrijeme održavanja online nastave, ako je više učenika u istoj obitelji i ako roditelji rade od kuće te imaju potrebu za dodatnim radnim stolom.

I u školi su bili potrebni takvi stolovi u situacijama kad učenici čekaju održavanje nastave ili neke druge individualne aktivnosti. Stol je lagan, ekološki prihvatljiv i praktičan za korištenje, može se sastaviti i rastaviti prema uputama, što su učenici grafičkih tehničara i učinili s voditeljem grafičke radionice Martinom Horvatom.

– Ono što nas ohrabruje jest činjenica da tvrtka svake godine na novi način osmišljava suradnju sa školom i lokalnom zajednicom u smjeru društveno odgovornog poslovanja. Kako od sljedećeg tjedna u potpunosti krećemo s nastavom na daljinu (prema modelu C), u školi ima još nekoliko slobodnih stolova i ako učenici ili roditelji imaju potrebu za istima, slobodno nam se javite. – poručuje ravnateljica Božica Šarić.

Snimio: Martin Horvat

Prethodni članakProsinac – mjesec darivanja i solidarnosti
Sljedeći članakNovo iMac računalo za grafičke tehničare pripreme
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.