Odustajanje? Koji je smisao odustajanja od nečega što jako želimo? Koji je smisao da se oko jedne stvari ili osobe stvarno trudimo i na kraju samo odustanemo i krenemo dalje sa svojim životom?

Na putu do cilja uvijek ima mnogo prepreka, ali nijedna prepreka i problem nisu nerješivi. Uvijek za sve što se dogodi u životu postoji razlog. Svaka greška čini nas jačima i upornijima. Najvažnije je samopouzdanje, zato i kažu: „Ako padneš, samo podigni glavu i nastavi dalje!“ Uz trud i naporan rad sve je moguće. Sve možemo postići ako vjerujemo u sebe. Što god napravili, dobrog ili lošeg, sve će nam se to vratiti prije ili kasnije. Najvažnije od svega je da ne odustajemo od svojih snova jer će se oni kad-tad ostvariti. I kad se to dogodi, život će nas natjerati da zaboravimo sve loše i teške stvari koje su se do tada dogodile. Isto je kao i kod kiše – kiša je kao tmuran osjećaj koji nas dijeli od naših snova, ali poslije kiše uvijek dolazi duga. Tako je i u našim životima, ako se ne završi sretno, nije kraj. Najvažnije je da u ostvarivanju svog cilja ne slušamo sve što nam drugi govore. Treba napraviti onako kako srce i um žele. Dokazati svima da su u krivu i pokazati im koliko smo zapravo jaki. Jer uskoro, kada dođemo do svoga cilja, bit ćemo sretni što toga trena kada smo željeli nismo odustali. Mene su roditelji učili da jednom kada krenem ne stajem. Svojom upornošću i napornim radom želim stići do cilja – upisati fakultet informatičkog smjera. Želim biti uspješna u školi i dobivati odlične ocjene. U ostvarivanju tog cilja puno se trudim i učim jer jednog će se dana sva rana jutra i kasne večeri isplatiti.

Ako se netko smije tvojim snovima, vidjet ćeš koliko ćeš ti biti ispred te osobe za godinu dana. Budi kralj ove igre i svog života te zapamti – nikad ne odustaj!

Napisala: Sara Pavlović, 2. WD, snimio: Rafael Anočić, 4. MT

Prethodni članakGlas šudigovaca, listopad 2020.
Sljedeći članakPropast hrvatske glazbene scene
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.