Karla Capar, 4. DI - druga nagrada
Paula Galunić, 2. DI – prva nagrada

Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska u školskoj godini 2019./2020. organizirali su 26. godinu za redom natjecanje Europa u školi na razini Republike Hrvatske. Međunarodni odbor Europe u školi donio je odluku da se ovogodišnje natjecanje održi pod sloganom EUnited – Europa koja povezuje (2020. godina predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem EU). Hrvatski nacionalni odbor razradio je teme za nacionalno natjecanje po izričajima i dobnim skupinama.

Na ovom stvaralačkom natjecanju ove je godine nagrađeno čak osam učenica iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Tako je prvu nagradu u kategoriji od prvog do četvrtog razreda srednje škole osvojila učenica 2. DI razreda Paula Galunić pod mentorstvom profesorice Aleksandra Mašić Tumpa. Peto, šesto i deseto mjesto osvojile su učenice Karla Stipeč iz 2. DO razreda te Iva Starešina i Marta Bocek iz 2. DI razreda također pod mentorstvom prof. Mašić Tumpa. U istoj kategoriji, četvrto, sedmo i deveto mjesto osvojile su učenice Maja Škrlin iz 3. DG te Martina Šeb i Paola Vincelj iz 2. DG razreda pod mentorstvom profesorice savjetnice Anuške Alfirević. U kategoriji od 18. do 21. godine starosti, drugo mjesto osvojila je učenica Karla Capar iz 4. DI pod mentorstvom dr. art. Mirjane Smolić.

Zbog toga što su prostori Europskog doma i dalje jako oštećeni nakon potresa koji je zadesio Zagreb, svečanost uručivanja nagrada održat će se u rujnu, ali se izložba učeničkih radova može razgledati već sada u virtualnom obliku.

Prethodni članakVitove fotorazglednice iz sunčane Barcelone
Sljedeći članak“Apex Legends” pruža zanimljivu interakciju s igračima
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.