Početkom prošle godine izašla je igra zvana Apex Legends. Igra pripada battle royale žanru, te je okrenuta prema tome da igrač igra s takozvanim squadom – s prijateljima. Igra također ima i singleplayer mode. Izlaskom Apexa, bacila je tada popularne battle royale igre na koljena (Fortnite i PUBG). Igra je u prvom tjednu izlaska zabilježila nevjerojatan broj igrača od 25 milijuna.

Pozitivno: timska igra, besplatan naslov, nepredvidljivost gameplaya. Negativno: takozvani cheateri, ne podržava cross play.

Apex zbilja može pružiti nevjerojatno iskustvo svakom igraču. Svaki igrač u timu je važan. Ulaskom u traženje meča, dolazite u takozvani lobby u kojem birate koja vrsta heroja želite biti od njih ukupno dvanaest. Ovo je igra u kojoj je brzina samog gameplaya veoma dobro osmišljena, naspram PUBG-u u kojem su potrebna tri dana da vidite jednog igrača na mapi. Označavanje bilo oružja ili neprijatelja vrlo je jednostavno osmišljeno te je jedan od važnih elemenata igre. S obzirom na to da je Apex Legends besplatan naslov, u igri naravno postoje mikrotransakcije u obliku ili kupnje pojedinih predmeta posebno, ili takozvanog Battle Passa u kojem ste nagrađeni za svoje igranje i odrađivanje određenih misija. Studio Respawn Entertainment dao si je oduška na mapi, bogata je raznolikim sadržajem koji se mijenja iz sezone u sezonu. Prije iskakanja iz aviona, postoji element igre jumpmaster – osoba koja vodi cijeli tim u jedno mjesto prilikom iskakanja iz aviona. Nakon iskakanja najbitnije je pronaći adekvatno oružje i štit.

Po pitanju sustava spremanja stvari i stavljanja istih dodataka na pušku, stvar je veoma lako složena za igrače. Igranje s prijateljima koji su na konzoli trenutno nije dostupno, ali bit će u budućnosti, tvrdi razvojni tim. Valjalo bi napomenuti da je Apex prva igra koja je ubacila mehaniku oživljavanja ubijenog igrača te je jedna od odlično optimiziranih igara današnjice. Većina velikih streamera okrenula se baš ovome naslovu zbog zanimljive interakcije s drugim igračima.

Napisao: Mario Jerković Vettoretti, 3. WD, izvor slike: Apex Legends

Prethodni članakOsam učenica nagrađeno na natječaju “Europa u školi”
Sljedeći članakTko o čemu? Mladi o umjetnosti!
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.