U organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga od 28. veljače do 8. ožujka održano je 58. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa. Učenici i studenti natjecali su se na regionalnom natjecanju po regijama sjever (Velika Gorica i Jastrebarsko) i jug (Imotski i Zadar). Učenici glazbenog odjela Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću vratili su se u Zabok s nekoliko novih nagrada.

Na natjecanju u Jastrebarskom prve su nastupile Tihana Car, učenica 4. razreda glazbenog odjela i Natali Gabud, učenica 1. razreda u kategoriji klarineta. U svojoj kategoriji, Natali Gabud osvojila je drugu nagradu s 87 bodova, dok je učenica Tihana Car osvojila prvu nagradu s 91,88 bodova te se plasirala na državno natjecanje. Učenice je mentorirao profesor Alen Kundih, a korepetirala ih je profesorica Irena Lenuzzi. Njihov donedavni profesor Mihovil Dorotić također je dao veliki doprinos u pripremanju učenica za ovo natjecanje. Svoje umijeće i talent je pokazao i učenik Leon Ivančić, učenik 2. razreda u kategoriji tube te je osvojio prvu nagradu s ukupno 96 bodova i time osigurao odlazak na državno natjecanje. Učenika je pripremao njegov mentor profesor Mihael Križančić i korepetitorica Irena Lenuzzi. U kategoriji tube natjecao se Antun Slaviček, učenik 2. razreda glazbenog odjela. Antun je osvojio drugu nagradu s ostvarenih 86,20 bodova. Učenika je pripremao i mentorirao profesor Tomislav Poljančić, a korepetirala ga je profesorica Helena Vidović.

Na završnici ovog regionalnog natjecanja u Velikoj Gorici natjecala se i učenica Doris Tkalčević, učenica 4. razreda glazbenog odjela u kategoriji violine te postigla značajan rezultat. Doris je osvojila prvu nagradu s osvojenih 91,90 bodova te se također plasirala na državno natjecanje. Mentorirala ju je profesorica Martina Filipan, a korepetirao ju je profesor Danijel Gašparović.

Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima, a Tihani, Doris i Leonu želimo sreću na državnom natjecanju koje će se održati od 30. ožujka do 4. travnja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Napisala: Doris Tkalčević, 4. MT, snimio: Martin Horvat (naslovna fotografija)

Prethodni članakTomislav Šoštar drugi na županijskom natjecanju iz engleskog jezika
Sljedeći članakLice iza tipke
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.