U organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga od 28. veljače do 8. ožujka održano je 58. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa. Učenici i studenti natjecali su se na regionalnom natjecanju po regijama sjever (Velika Gorica i Jastrebarsko) i jug (Imotski i Zadar). Učenici glazbenog odjela Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću vratili su se u Zabok s nekoliko novih nagrada.

Na natjecanju u Jastrebarskom prve su nastupile Tihana Car, učenica 4. razreda glazbenog odjela i Natali Gabud, učenica 1. razreda u kategoriji klarineta. U svojoj kategoriji, Natali Gabud osvojila je drugu nagradu s 87 bodova, dok je učenica Tihana Car osvojila prvu nagradu s 91,88 bodova te se plasirala na državno natjecanje. Učenice je mentorirao profesor Alen Kundih, a korepetirala ih je profesorica Irena Lenuzzi. Njihov donedavni profesor Mihovil Dorotić također je dao veliki doprinos u pripremanju učenica za ovo natjecanje. Svoje umijeće i talent je pokazao i učenik Leon Ivančić, učenik 2. razreda u kategoriji tube te je osvojio prvu nagradu s ukupno 96 bodova i time osigurao odlazak na državno natjecanje. Učenika je pripremao njegov mentor profesor Mihael Križančić i korepetitorica Irena Lenuzzi. U kategoriji tube natjecao se Antun Slaviček, učenik 2. razreda glazbenog odjela. Antun je osvojio drugu nagradu s ostvarenih 86,20 bodova. Učenika je pripremao i mentorirao profesor Tomislav Poljančić, a korepetirala ga je profesorica Helena Vidović.

Na završnici ovog regionalnog natjecanja u Velikoj Gorici natjecala se i učenica Doris Tkalčević, učenica 4. razreda glazbenog odjela u kategoriji violine te postigla značajan rezultat. Doris je osvojila prvu nagradu s osvojenih 91,90 bodova te se također plasirala na državno natjecanje. Mentorirala ju je profesorica Martina Filipan, a korepetirao ju je profesor Danijel Gašparović.

Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima, a Tihani, Doris i Leonu želimo sreću na državnom natjecanju koje će se održati od 30. ožujka do 4. travnja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Napisala: Doris Tkalčević, 4. MT, snimio: Martin Horvat (naslovna fotografija)

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.