Nakon uspješnog prvog radnog tjedna i zasluženog vikend odmora učenici četvrtog i trećeg razreda web dizajna koji se nalaze u Barceloni na Erasmus+ projektu Iskustveno učenje – iz simulacije u stvarnost novi radni tjedan započeli su s novim izazovima. Na početku tjedna učenike je zateklo jako nevrijeme koje se pojavilo na području Barcelone te su radnu atmosferu održali u hostelu. Unatoč tome što taj dan učenici nisu išli na svoja radna mjesta sa svojim mentorima dogovarali su se preko maila ili preko poruka te su na taj način spoznali i dio rada na daljinu. Kako se je vrijeme smirivalo tako su i učenici ponovo krenuli na svoja radna mjesta.

Na početku tjedna učenike je zateklo jako nevrijeme koje se pojavilo na području Barcelone te su radnu atmosferu održali u hostelu.

U ovom tjednu učenici su ležernije provodili svoje slobodno vrijeme, upustili su se u kulinarske avanture, a čest način na koji su se opuštali bio je igranje društvenih igara ili razgledavanje grada. Kako se bližio kraj njihovog radnog iskustva, učenici su počeli svoje projekte privoditi kraju. Svoja radna iskustva završili su dobivanjem certifikata i ocjenom mentora, a učenici su isto tako imali priliku i ocijeniti svoja radna iskustva. Po završetku učenici su se oprostili sa svojim mentorima i počeli s pakiranjem kofera za povratak u Hrvatsku.

Šarena i životopisna Barcelona

“Ovaj projekt omogućio nam je jedno nezaboravno i nevjerojatno iskustvo, putovanje i rad u Barceloni, jednom od najposjećenijih gradova Europe. Čim smo stigli bili smo oduševljeni mnogim različitim kulturama i tradicijama Španjolske. Ulice su šarene i živopisne, prepune uličnih plesača i svirača, a iza svakog ugla moglo se prezalogajiti neko tradicionalno španjolsko jelo. Nakon nekoliko dana počeli smo se privikavati na život tamo, ujutro odlazak na posao, a kasnije istraživanje i razgledavanje predivne Barcelone”, opisuje svoje dojmove Lovro Dolovčak, učenik 3. WD razreda.

U Barceloni smo se snalazili kao da godinama živimo tamo i nakon nekoliko dana više nam ništa nije predstavljalo prepreke da se zabavimo i iskoristimo ovo putovanje u najbolje svrhe.

“Bili smo podijeljeni u parove i radili smo u deset različitih tvrtka gdje smo imali svoje mentore koji su nam pomagali u zadatcima koje smo dobili, kroz ova dva tjedna marljivo smo odradili sve dobivene zadatke. Slobodno vrijeme nam je vjerojatno svima bilo najdraže, a iskorištavali smo ga na razne načine, od odmora do posjećivanja raznih znamenitosti. U Barceloni smo se snalazili kao da godinama živimo tamo i nakon nekoliko dana više nam ništa nije predstavljalo prepreke da se zabavimo i iskoristimo ovo putovanje u najbolje svrhe. Sudjelovanje na ovom projektu stekli smo nove vještine, naučili raditi u novim programima te u poslovnom okruženju, što će nam zasigurno pomoći u našoj daljnjoj karijeri i životu”, zaključio je Lovro.

Ovaj način učenja i stjecanja iskustva za učenike bio je prvi takve vrste u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok te samo jedan u nizu već uspješno odrađenih Erasmus+ projekata u školi. Za učenike ovo je zasigurno bilo nezaboravno iskustvo kojeg će se rado prisjećati.

Napisao: Vito Vidović, 4. WD, snimili: Vito Vidović, 4. WD i Krešimir Varga

Prethodni članakReligija kao opijum za narod i ine slične priče
Sljedeći članak“Strip i anime moj su život”
Glavni urednik digitalnog izdanja školskog lista "Tabula nova" (šk. god. 2019./2020.)

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.