U okviru Erasmus+ projekta Iskustveno učenje – iz simulacije u stvarnost, kojeg je odobrila Agencija za mobilnost i programe Europske unije, dvadeset učenika Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok koji se obrazuju za web dizajnera otišlo je u Barcelonu na dvotjednu stručnu praksu.

Selfie naših učenika s mentorom prvog radnog dana

Nakon tri mjeseca jezične, stručne i kulturološke pripreme, učenici su se u subotu, 11. siječnja zaputili u Španjolsku na realizaciju stručne prakse. U Barceloni će boraviti šesnaest dana te su u parovima raspoređeni na deset radnih mjesta na kojima će moći osjetiti iskustvo stvarnog poslovnog okruženja uz mentorstvo stvarnog radnika te stvarnog klijenta za kojega će se realizirati web rješenje korištenjem najnovijih tehnologija, alata i metodologija rada.

“Trenutno radimo na projektu izrade elektroničke trgovine pomoću WordPressa gdje unosimo proizvode s glazbenim albumima i videozapisima kako bismo omogućili klijentima brz pronalazak željene glazbe. Također smo imali priliku upoznati studente koji dolaze na photoshooting za snimanje odjeće koja će se prodavati online”, prenosi svoja iskustva Lucija Seljan koja je na stručnoj praksi s Hrvojem Kovarikom u firmi Antidoto 28.

Učenicima na mobilnosti podršku pružaju i nastavnici stručnih predmeta Davorka Frgec-Vrančić i Krešimir Varga, dok ostatak projektnog tima, koordinatorica Dea Kovačević, ravnateljica Božica Šarić, pedagoginja Monika Antunović, nastavnik stručnih predmeta Nikola Sinković te ostali zaposlenici škole redovito prate napredak učenika na stručnoj praksi kroz komunikaciju na društvenim mrežama.

Učenice četvrtog razreda web dizajna Vita Brodar i Elena Bakliža na radnom mjestu rješavaju zadatke dobivene od mentorice Ewe

“Sudjelovanjem na mobilnosti, odnosno stručnoj praksi, učenici će oplemeniti svoje stručno znanje i vještine te steći nove vještine snalaženja u poslovnom okruženju. Budući da se radi o maturantima i učenicima trećeg razreda, ovo iskustvo će im zasigurno pomoći i odlučiti o smjeru njihovog profesionalnog razvoja nakon završetka srednje škole”, zaključila je ravnateljica Šarić.

Prethodni članakTečaj španjolskog jezika za početnike
Sljedeći članakBilo je uspona i padova, ali sve je to dio putovanja
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.