Na regionalnoj razini 57. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe u Opatiji, učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok postigli su zapažene rezultate. Na natjecanju su početkom studenoga nastupili u čak tri kategorije te se u školu vratili s čak tri nagrade.

Od 2012. godine u ŠUDIGO-u postoji glazbeni odjel na kojem, uz ostale instrumente, postoji i odjel tambure. Kroz srednju školu tambura prošlo je osam glazbenika – tamburaša. Trenutno ju pohađaju učenici Julija JagarčecDomagoj Tisanić i Roberto Hren, koji čine i tamburaški trio. Vodi ih nastavnik Petar Varga. Kao jedan od čak 18 trija sastavljenih od različitih instrumenata i kao jedini tamburaški u kategoriji, na natjecanju u Opatiji osvojili su visoku drugu nagradu.

Učenici Karlo FirštIvan GregurićTomislav TuškanMatija Tuškan i Leon Ivančić osvojili su prvu nagradu u kategoriji komornih sastava pod mentorstvom nastavnika Jurice Tušeka. Prva nagrada kvintetu će omogućiti odlazak na državnu razinu natjecanja. Trio kojeg čine Tihana CarDoris Tkalčević Pavel Novak na istom natjecanju odnio je drugu nagradu, a vodio ih nastavnik Mihovil Dorotić. Trio je izveo djela Mozarta i Mendelssohna.

Prethodni članakPlastičnim čepovima do skupih lijekova
Sljedeći članakWebovci na ovogodišnjem InfoGameru i Interliberu
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.