Promocija 23. po redu PoZiCe – zbirke najboljih nagrađenih i pohvaljenih literarnih i likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola triju prijateljskih gradova Poreča, Zaboka i Crikvenice održala se 25. listopada u auli Gimnazije Antuna Gustava Matoša u Zaboku. Tradicionalno okupljanje na istom mjestu, u pozitivnoj, veseloj i prijateljskoj atmosferi, ponovno je spojilo domaćine i goste Porečane i Crikveničane u lijep zagorski ambijent koji naše goste oduševljava. PoZiCa je dokaz da sve što ima kvalitetne temelje opstaje u vremenu i prostoru, a ovogodišnji je njezin moto: Dozvoljavam da me svijet oblikuje i mijenja.

Promocija je započela efektnom modnom revijom koja je i ove godine ispunila sva očekivanja i izazvala oduševljenje odjevnim predmetima i modnim dodatcima. Škola za umjetnost, dizajn grafiku i odjeću Zabok predstavila se scenskim nastupom pod nazivom Sve je to košulja. Modeli su inspirirani košuljom kao uniseks odjevnim predmetom koji stoljećima nose muškarci i žene. Klasika, etno, urbano, trendi, patchwork i oversize – sve su to lica košulje završnog razreda dizajna odjeće generacije 2018./2019. Kao stilska dopuna modnoj silueti dolaze unikatni, funkcionalni i estetski modni dodaci. Ista tema – različite interpretacije s ciljem biti kreativan, biti drugačiji, biti svoj! Sve je to košulja! Učenike su mentorirale profesorica Štefica Zajec-Stanić u izradi košulja i modnih dodataka, a scensku koreografiju potpisuje profesorica Davorka Varžić.

U ime grada Zaboka okupljene je pozdravila zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek, a pravo je iznenađenje bila gospođa Marija Gračaković, prva urednica PoZiCe iz Crikvenice, tadašnje PoZe, koja nije krila oduševljenje trajanjem ove promocije više od dva desetljeća. Organizatorica događanja i urednica ovogodišnje PoziCe, profesorica Tina Marušić, obrazložila je trodijelnu strukturu zbirke, prema motivima triju gradova, koju krase najbolji likovni radovi s odabranim citatima iz literarnih djela. Učenica Maja Škrlin iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok predstavila je svoj rad na naslovnici PoZiCe koji joj daje čarobnu notu snova i snovitosti prekrasnim šarenim bojama i nadrealnim motivima.

Napisala: Tina Marušić, prof.

Prethodni članakDvije nagrade na stvaralačkim natječajima ULUPUH-a
Sljedeći članakKruh na stolu – plod je mnoštva klasova
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.